Renze Klamer en Fidan Ekiz gaan vanaf het najaar een nieuwe dagelijkse talkshow presenteren op NPO1. Dat meldt het AD op basis van bronnen. Het programma van omroep BNNVARA zou tussen 19.00 uur en 20.00 uur worden uitgezonden, het oude tijdslot van De Wereld Draait Door.

Volgens de krant maakten de presentatoren afgelopen weekend een testuitzending en is het de bedoeling dat ze vanaf 31 augustus beginnen met het programma. BNNVARA wil vrijdagavond nog niets kwijt over het mogelijke nieuwe programma.

BNNVARA maakte vanaf oktober 2005 De Wereld Draait Door. Het toonaangevende praatprogramma van Matthijs van Nieuwkerk stopte in maart van dit jaar, omdat de presentator toe was aan een nieuwe uitdaging.

De 44-jarige Ekiz is op dit moment een van de presentatoren van het dagelijkse praatprogramma Op1. Ze presenteert met Jeroen Pauw op zondagavond. Klamer (31), die in 2018 de EO verruilde voor BNNVARA, maakt wekelijks Op Vrijdag, waarbij hij twee gasten interviewt.

Volgens het AD draaide ook NOS-nieuwslezeres Simone Weimans proef met Klamer, maar de voorkeur van de omroep ging uiteindelijk uit naar Ekiz. Sophie Hilbrand en Tim Hofman zouden eerder al zijn afgevallen als presentatieduo.

Renze Klamer is sinds 2018 als presentator werkzaam bij BNN-VARA. (Foto: BrunoPress)

'Talkshow gaat afwisselen met M'

Eerder vrijdag werd bekend dat presentatrice Margriet van der Linden langer verbonden blijft aan KRO-NCRV. De vijftigjarige presentatrice van het dagelijkse talkshowprogramma M verlengde haar contract tot 2022.

M, dat eveneens dagelijks van 19.00 uur tot 20.00 uur wordt uitgezonden, zou vanaf het najaar gaan afwisselen met het nieuwe praatprogramma van Klamer en Ekiz. De nieuwe reeks van M, dat vrijdag zijn laatste aflevering van het seizoen maakte, begint op 26 oktober.