Ali B is vlak voor de start van de opnames van het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent opgetrommeld om de jury te komen versterken. Hij is de vervanger van de in de Verenigde Staten woonachtige Dan Karaty, die vanwege de coronamaatregelen niet naar Nederland kan reizen.

Dat maakte RTL 4, waar vanaf 29 augustus het elfde seizoen te zien zal zijn, woensdag bekend.

De jury bestaat naast Ali B uit Angela Groothuizen, Chantal Janzen en Paul de Leeuw. Het programma wordt gepresenteerd door Humberto Tan.

"Ik vind het jammer dat Dan er niet bij kan zijn, maar ik kijk er erg naar uit om aan Holland's Got Talent mee te werken", zegt Ali B. "De afwisseling van zoveel verschillende mensen met uiteenlopende talenten maakt het programma juist zo leuk."

Ali B heeft de nodige ervaring als jurylid en coach bij talentenjachten en daarom was de keuze snel gemaakt, zegt Peter van der Vorst namens RTL. "Hij heeft sinds X Factor en natuurlijk bij The voice of Holland bewezen dat hij een fantastisch jurylid is, dat met humor en kunde mensen kan beoordelen op hun prestaties."

Veel tijd om zich op zijn nieuwe klus voor te bereiden, krijgt de 38-jarige rapper niet. De opnames gaan donderdag al van start.