Oud-presentatrice Tineke Verburg is zaterdag na een lang ziekbed overleden, zo meldt AVROTROS zondag namens de familie. Ze werd 64 jaar.

Verburg werd landelijk bekend als presentatrice van meerdere televisieprogramma's bij de TROS, waaronder TROS Triviant, Aktua Medisch en Tien voor Taal.

Verburg verruilde in 2001 na ruim twintig jaar de TROS voor RTL, waar ze onder meer Nederland in Bedrijf presenteerde. Ook was ze het gezicht van VakwerkNL en Supervrouwen, dat in 2015 haar laatste programma op televisie was.

In 2010 maakte Verburg ook haar entree op de radio. Ze presenteerde met Peter de Bie het programma TROS in Bedrijf. Daarnaast gaf ze communicatie- en presentatietrainingen uit mensen uit het bedrijfsleven en de politiek.

Tineke Verburg in 2017 met haar zoon. (Foto: Bruno Press)

Verburg begon als omroepster bij TROS

De in Utrecht geboren Verburg begon haar televisieloopbaan in 1979 als omroepster bij de TROS. "Ze was meteen een graag geziene gast in de Nederlandse huiskamers, en ook de uitgesproken truien die ze toen vaak droeg vielen in de smaak", schrijft AVROTROS.

Verburg had in 1994 ook nog een gastrol in de televisieserie Bassie en Adriaan. In haar jaren bij de TROS begeleidde ze bovendien omroepsters, nieuwe presentatietalenten en verslaggevers. Met Robert Blom schreef ze in 2001 ook nog een boek voor startende ondernemers: Jong in Zaken.

Verburg laat een zoon en een kleinzoon achter.