Gabrielle Union, die eind december niet mocht terugkeren als jurylid bij America's Got Talent, klaagt producent NBCUniversal aan. De 47-jarige actrice beweerde eerder dat ze achter de schermen regelmatig racisme en discriminatie ervoer, maar dat de producent weigerde actie te ondernemen.

Daarom klaagt Union de makers van het programma nu aan, meldt New York Times-verslaggever Yashar Ali op Twitter.

De actrice zou ook een aparte zaak willen aanspannen tegen Simon Cowell, de bedenker en uitvoerend producent van de talentenjacht.

Union zou eind 2019 zijn ontslagen nadat ze bij de producent meerdere keren melding van racisme en discriminatie had gemaakt. NBCUniversal beloofde na een gesprek met Union een onderzoek in te stellen, maar dit gebeurde uiteindelijk niet.

De advocaat van Union zegt dat de actrice zelfs werd bedreigd, zodat ze niet meer met aantijgingen naar buiten zou komen.

Eind mei gaf Union een interview aan Variety waarin ze meer details over de sfeer en cultuur bij America's Got Talent deelde.

Zo werd ze gevraagd een tienjarige zwarte jongen niet naar de volgende ronde door te laten, omdat "de VS zich niet achter hem kon scharen". Daarnaast kreeg de actrice vaak commentaar op haar kapsel, dat "te zwart" zou zijn.