De Boer zoekt Vrouw-special heeft zondag volgens Stichting KijkOnderzoek 2 miljoen televisiekijkers getrokken, bijna 1 miljoen minder dan de ruim 2,9 miljoen de week ervoor. Hiermee was het relatieprogramma voor het eerst in lange tijd niet het best bekeken televisieprogramma van zondag.

Boer zoekt Vrouw eindigde zondag op de tweede plek in de lijst met best bekeken televisieprogramma's, na het NOS Journaal van 20.00 uur, dat duizend televisiekijkers meer trok dan het relatieprogramma. Het investeringsprogramma Dragons' Den, met 1.244.000 televisiekijkers, maakt de top drie compleet.

Alle televisieprogramma's in de top vijf trokken op pinksterzondag minder kijkers dan de zondag ervoor. Het NOS Journaal verloor ruim 400.000 kijkers en Dragons Den' behaalde ruim 100.000 kijkers minder dan de week ervoor.

De slotafleveringen van Boer zoekt Vrouw laten qua televisiekijkers een dalende lijn zien. De laatste aflevering van het meeste recente, elfde seizoen behaalde 3,8 miljoen kijkers en de slotaflevering van het seizoen ervoor iets minder dan 4 miljoen. De slotafleveringen van seizoen negen en acht behaalden respectievelijk iets meer dan 4 miljoen en bijna 4,3 miljoen televisiekijkers.