Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Chateau Meiland annuleert reserveringen aankomend seizoen

Alle reserveringen voor Chateau Meiland zijn komend seizoen geannuleerd vanwege de coronacrisis. Dat heeft de familie Meiland laten weten in een mail die naar de gasten is verstuurd.
Door NU.nl

In de mail, ingezien door Shownieuws, staat dat het door de coronamaatregelen voor de familie Meiland niet mogelijk is om gasten te ontvangen, ondanks dat Frankrijk per 15 juni weer de grenzen opent voor toeristen.

"Dit betekent voor hotels en horeca een uitgebreide regelgeving om gasten en personeel veilig te houden. Het chateau is niet in te richten om aan deze voorwaarden te voldoen, tenzij wij een halve bezetting zouden realiseren."

"Om echter geen onderscheid te maken tussen wie we wel en wie niet een zorgeloos verblijf op het chateau kunnen bieden, hebben wij daarom, met pijn in ons hart en na uitgebreid overleg, helaas moeten besluiten alle reserveringen te annuleren", staat in de mail. Mensen die een aanbetaling hebben gedaan, krijgen dat geld terug.

Het chateau zat tot ver in 2023 volgeboekt, maar de kamers staan nu zo'n twee maanden leeg. De familie zou 1.000 euro per dag aan inkomsten mislopen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort


Lees meer over:

MediaChateau MeilandMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen