Merel Westrik en haar 'vriendinnen' zullen aanstaande woensdag voor het laatst met het programma Ladies Night te zien zijn. Talpa denkt de kijkers momenteel meer plezier te doen met films. Of Ladies Night terugkeert, is nog niet bekend.

"Binnen de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid en het RIVM hebben we een aantal afleveringen van Ladies Night gemaakt, maar we hebben nu toch besloten de opnames te staken", laat een woordvoerder van Talpa weten aan NU.nl.

"In plaats van Ladies Night worden de komende periode mooie films uitgezonden, zoals Love Actually en Bridget Jones's Diary." Het bedrijf denkt hiermee de kijkers een groter plezier te doen.

Volgens Talpa is het te vroeg om te zeggen of Ladies Night nog terugkeert. "Er wordt nog hard gewerkt aan het schema voor later dit jaar en hierover volgt op een later moment informatie."

Relatief lage kijkcijfers

Dat Talpa het besluit voor het stoppen met de talkshow toeschrijft aan de coronacrisis is opvallend, aangezien er de afgelopen weken wel afleveringen zijn gemaakt onder deze omstandigheden.

Die hadden wel relatief lage kijkcijfers. Afgelopen woensdag trok de talkshow bijvoorbeeld 163.000 mensen, een stuk minder dan de eerste aflevering van dit seizoen, waar 257.000 mensen naar keken.

'Draconische maatregelen' bij Talpa

Vorige maand kondigde Talpa-eigenaar John de Mol 'draconische maatregelen' aan in een mail aan zijn personeel. Zijn netwerk komt in financieel zwaar weer doordat bedrijven momenteel hun advertentiebudgetten bevriezen.

Ontslagen zijn volgens de mediamagnaat onvermijdelijk, maar in welke mate was op het moment van schrijven nog onduidelijk. Of de Ladies Night-beslissing te maken heeft met deze ontwikkelingen, is niet bekendgemaakt.