3FM gaat van maandag 13 april tot en met zaterdag 18 april met de actie 3FM Serious Request: Never Walk Alone geld inzamelen voor het Rode Kruis.

Elke dj maakt in de tweede week van april een radioshow van zes uur achter elkaar. Door een bedrag te doneren kunnen luisteraars een nummer aanvragen tijdens de show.

Sander Hoogendoorn trapt de actie op Tweede Paasdag af, waarna Timur Perlin het van hem overneemt. Frank van der Lende en Eva Koreman pakken de avonduren, in de nacht komen diverse radio-dj's voorbij.

Het Rode Kruis helpt momenteel bij diverse zorginstellingen en voedselbanken en zamelt beschermingsmiddelen in. De organisatie biedt daarnaast hulp aan aan mensen die in quarantaine zitten of alleen wonen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.