Op donderdag 2 april verschijnt er op drie Nederlandse radiozenders een speciale Top 100. Radio 538, Radio 10 en Radio Veronica zenden tien uur lang tegelijkertijd uit, met verschillende presentatieduo's achter de knoppen.

Voor de Samen Sterk Top 100 kunnen luisteraars stemmen op muziek die hen raakt en kracht geeft tijdens de coronacrisis, melden de radiozenders. Platen nomineren kan tot en met woensdag 1 april via de websites van de zenders.

Op de uitzenddag zal iedere twee uur een nieuw duo de show aan elkaar praten. Frank Dane (538) en Wilfred Genee (Veronica) starten de eerste plaat in om 8.00 uur. Sander Lantinga (538) en Rob van Someren (Radio 10) sluiten de lijst af tussen 16.00 en 18.00 uur.

Verder zijn Jeroen Nieuwenhuize (Radio 10) en Mark Labrand (538) samen te horen. Ook Gerard Ekdom (Radio 10) en Giel Beelen (Veronica) vormen een koppel, net als Dennis Ruyer (Veronica en 538) en Wietze de Jager (538).

Vorige week had 3FM-dj Sander Hoogendoorn nog succes met het initiatief om radiozenders tegelijkertijd hetzelfde nummer te laten draaien: op vrijdag 20 maart speelden 183 stations in Europa tegelijkertijd You'll Never Walk Alone.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.