De finale van het negende seizoen van The Voice Kids zal hoe dan ook plaatsvinden. Een woordvoerder van RTL laat aan NU.nl weten dat nog onderzocht wordt wat de mogelijkheden zijn.

Van The Voice Kids, dat sinds 6 maart wekelijks op vrijdagavond te zien is, is alles al opgenomen, behalve de finale. Normaal gesproken wordt die live met publiek gehouden. De finale stond gepland voor 1 mei, maar door de maatregelen rondom het coronavirus is dit niet mogelijk; evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni zijn namelijk opgeschort.

Of er wordt gekozen voor een finale zonder publiek of op een later moment, is nog niet duidelijk. "Voor een beslissing rondom deze finale houden RTL en producent ITV het nieuws van het RIVM nauwlettend in de gaten. De finale van The Voice Kids komt er hoe dan ook. We zijn nu aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn", aldus de woordvoerder.

Het negende seizoen van The Voice Kids wordt gepresenteerd door Martijn Krabbé en Jamai Loman, die het stokje overnam van Wendy van Dijk. Anouk, Miss Montreal, Marco Borsato en Ali B vervullen de rol van coach.

Woensdagavond meldde RTL Boulevard dat Ilse DeLange Marco Borsato vervangt tijdens de finale van The Voice Kids. De zangeres was eerder als coach aan het programma verbonden.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.