De EO is nog steeds in beraad met KRO-NCRV en producent Mediawater over een alternatief voor de televisie-uitzending rond The Passion. Dat laat de omroep desgevraagd aan NU.nl weten, nadat meerdere media dinsdag melden dat The Passion definitief niet doorgaat.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

"De makers van The Passion, omroepen EO, KRO-NCRV en producent Mediawater beraden zich momenteel op een actueel en alternatief plan voor enkel de tv-uitzending op 9 april op NPO1 ", aldus een woordvoerder van de EO.

Het evenement in Roermond gaat dus niet door. Maandag werd bekend dat evenementen en andere bijeenkomsten tot in elk geval 1 juni zijn verboden.

Op 16 maart werd al bekend dat het jaarlijkse evenement wegens de maatregelen rondom het coronavirus dit jaar in elk geval zonder publiek zou worden opgenomen.

"Alle partijen voelen de urgentie om het verhaal van de verbinding van God met mensen, en tussen mensen onderling, juist in deze tijden van onzekerheid te laten horen", liet de EO destijds weten. "Er wordt intensief samengewerkt aan een versie die past bij deze bijzondere omstandigheden." Dit wordt volgens de EO dus nog steeds gedaan.

Rollen voor Akkerman en Oosterhuis

In de tiende editie zijn er hoofdrollen voor Tim Akkerman (Jezus), Trijntje Oosterhuis (Maria) en Soy Kroon (Judas).

The Passion wordt elk jaar georganiseerd in een andere stad en is vrij toegankelijk voor het publiek. Liveoptredens van de acteurs en zangers worden afgewisseld met reeds opgenomen fragmenten, aan elkaar gepraat door de verteller (dit jaar Johnny de Mol). Ook wordt er verslag gedaan van de processie, een rol die deze editie is toebedeeld aan Bert van Leeuwen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.