Zappsport begint maandag met Zappsport@home. De variant op het AVROTROS-kinderprogramma is bedoeld om kinderen in beweging te houden nu mensen door de situatie rond het coronavirus veelal thuisblijven.

De eerste aflevering van Zappsport@home is vanaf maandag te zien op NPO Zapp en YouTube. Naast televisie-uitzendingen met onder anderen oud-voetballer Nathan Rutjes en judoka Roy Meyer verschijnt er ook content op de socialemediakanalen van het programma.

Topsporters zoals handbalster Tess Wester, sprintster Dafne Schippers en schaatser Kjeld Nuis zullen de jonge kijkers uitdagen met sportieve challenges. De kinderen kunnen vervolgens beelden van hun eigen prestaties uploaden.

Zappsport is sinds 2002 te zien op televisie. Tegenwoordig wordt het programma gepresenteerd door Ron Boszhard en Britt Dekker.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.