De NPO introduceert de komende dagen een aantal nieuwe programma's, om steun te bieden tijdens de coronacrisis. Zo start Bert van Leeuwen vanaf woensdag 25 maart het dagelijkse Nietalleen.nl, waarin hulpinitiatieven centraal komen te staan.

In dat programma van de EO, komen er "mooie, hoopvolle en ontroerende initiatieven" voorbij die mensen en instanties de komende tijd kunnen helpen. Nietalleen.nl is de komende vier weken rond 16.45 uur te zien op NPO1.

Radiozenders 3FM, FunX en KX Radio starten daarnaast vanaf maandag verschillende initiatieven om jongeren uit de verveling te trekken. Zo gaat 3FM iedere dag live op Instagram voor een gezamenlijke activiteit, zoals sporten of een college over een artiest.

Radio 2 plant voor vrijdagavond 27 maart een online muziekfestival, waarbij artiesten vanuit hun eigen huiskamers optredens geven. Kijkers kunnen tussen 18.00 en 00.00 uur concerten kiezen aan de hand van een blokkenschema. Artiesten als Danny Vera en Elske DeWall starten volgens gezette tijden op hun eigen YouTube-kanalen. De volledige line-up wordt later bekendgemaakt.

De radiozender zendt delen van de optredens uit binnen de eigen uitzending, door naar verschillende 'podia' te schakelen. Een woordvoerder laat aan NU.nl weten dat de optredens per stuk ongeveer een half uur zullen duren.

Via NPO Start worden er intussen archiefbeelden van memorabele sportmomenten en muziekoptredens online gezet. Het filmaanbod is daarnaast uitgebreid met verschillende Nederlandse titels.