Vermaak in tijden van corona: Defqon.1 vindt dit jaar thuis plaats

Vermaak in tijden van corona: Defqon.1 vindt dit jaar thuis plaats

In deze roerige tijden zijn veel mensen aan huis gekluisterd. Ook bekende sterren uit binnen- en buitenland moesten hun agenda's omgooien. Daaruit zijn veel leuke initiatieven ontstaan. NU.nl houdt bij wat zij de komende tijd organiseren.

vrijdag om 13:34
Defqon.1 vindt dit jaar thuis plaats

Hardstylefeestorganisator Q-dance heeft vrijdag bekendgemaakt dat Defqon.1, het grootste dance-evenement van Nederland, dit jaar een online editie krijgt. Defqon.1 at Home wordt een driedaags online festival, waarbij meer dan tachtig artiesten virtueel zullen optreden. Net als bij normale edities zorgt de organisatie ook dit keer voor een eindshow. 

Defqon.1 at Home vindt plaats van 26 tot en met 28 juni.
woensdag om 11:26
Festivalsite organiseert 'Festileagues'

Festivalplatform Festileaks wordt deze zomer Festileagues. In afwezigheid van de traditionele festivalzomer organiseren zij een spel waarbij festivalgangers teams vormen, opdrachten maken en punten verdienen. Het winnende team, bestaande uit maximaal vijf personen, krijgt toegang tot zestien festivals in 2021 in binnen- en buitenland.
woensdag om 11:19
FunX-dj Fernando Halman presenteert examenfeest 

FunX-dj Fernando Halman presenteert donderdag 4 juni tussen 20.00 en 21.00 uur het online eindexamenfeest End of Exams Party. Op het feest zullen Bizzey, The Partysquad, Willie Wartaal en Josylvio optredens verzorgen in het kader van de Nationale Uitslagendag, zoals die is betiteld door minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs). Tijdens de End of Exams Party maken kijkers tweemaal kans op een verblijf op camping De Appelhof op Terschelling.
woensdag om 10:39
Concert Davina Michelle bij Pathé en Pathé Thuis

Alle dertig Pathé- en Euroscoop-bioscopen vertonen op 8 en 9 juli een concert dat Davina Michelle heeft opgenomen in een leeg AFAS Live. Vanaf 10 juli is het concert exclusief te zien via Pathé Thuis. De kaartverkoop voor de bioscoopvoorstellingen begint op 11 juni.
woensdag om 10:30
Suzan & Freek geven livestreamconcert

Op zondag 21 juni geven Suzan & Freek vanaf 19.00 uur een livestream-concert vanuit poppodium Hedon in Zwolle. Kijkers kunnen zelf bepalen wat ze ervoor betalen. "We missen jullie, we hebben super veel zin om weer op te treden en daarom gaan we iets doen waar heel erg naar uitkijken", aldus het duo.
dinsdag om 07:57
Thomas Berge begint drive-inevenement

Thomas Berge heeft in samenwerking met Tim Coronel een drive-inevenement opgezet. De zanger kondigt op Instagram aan dat hij bij het evenement zal optreden, maar dat er ook een film wordt getoond en een dj aanwezig is. Hij deelt vier gratis kaarten uit.
maandag om 11:40
Dave Roelvinks ex begint YouTube-serie over strafrecht

Julia Mekkes heeft de eerste aflevering van haar YouTube-serie Julia Werkt online gezet. De strafrechtadvocaat, die in oktober bevestigde dat haar relatie met dj Dave Roelvink voorbij is, belooft de kijkers een inkijkje in haar werk.
vrijdag 29 mei om 15:37
OG3NE geeft tweede Home Isolation Concert

Een paar weken na hun vorige thuisconcert organiseert OG3NE een tweede Home Isolation Concert. De zussen Amy, Shelley en Lisa Vol zullen op zondag 7 juni weer vanuit hun eigen woonkamers een show geven. Voor het concert, dat fans kunnen bijwonen via een livestream, is een nieuwe setlist samengesteld.
dinsdag 26 mei om 12:38
Eindexamenquiz met Jeroen Pauw

Omdat de centrale eindexamens dit jaar niet konden doorgaan wegens de coronamaatregelen, organiseert de NTR "voor de pechvogels - maar tegelijk voor iedereen die zich zijn eigen examenperiode nog met een mix van vrees en vreugde herinnert - een feestelijke eindexamenquiz". 

In Eindexamen Geschiedenis Quiz, die wordt opgenomen in de Eregalerij van het Rijksmuseum, worden er onder leiding van quizmaster Jeroen Pauw vragen gesteld over filmfragmenten, schilderijen en 'vreemde' objecten. Tijdens de uitzending kunnen kijkers thuis de quiz online meespelen via het educatieve platform NPOFocus.nl. Ook zullen daar achtergrondartikelen bij de quizvragen te vinden zijn. 

Eindexamen Geschiedenis Quiz wordt woensdagavond 3 juni om 20.25 uur uitgezonden op NPO2.
dinsdag 26 mei om 08:30
Jamai Loman geeft unplugged online concert

Jamai Loman geeft donderdag een live online unplugged-concert vanuit EYE Amsterdam. De 33-jarige zanger, die na een niertransplantatie behoort tot de risicogroep voor het coronavirus, is vanaf 19.30 uur te zien via de website van de Bankgiroloterij.
dinsdag 26 mei om 06:33
Metallica zet concert uit 2014 online

Metallica heeft maandag het optreden dat de band in 2014 in Peru gaf online gezet. De setlist van het concert werd bepaald door fans.
zaterdag 23 mei om 16:14
Partysquad, FeestDJRuud en DJ Paul Elstak op online festival

Zaterdag is vanaf 20.00 uur het Shake The Night-festival te zien op Ziggo TV en KPN TV. Partysquad, FeestDJRuud en DJ Paul Elstak zijn de grootste dj-namen op het affiche.
zaterdag 23 mei om 13:47
Geraldine Kemper organiseert huiskamerfestival

Geraldine Kemper organiseert met vrienden het huiskamerfestival De Dansende Woonkamer. Zaterdag kunnen belangstellenden via de website van feestorganisator Het Syndicaat van 16.00 tot 1.00 uur hun woonkamer omtoveren tot een festivalpodium.
vrijdag 22 mei om 12:46
Concert Paul McCartney op Radio 10

Op de dag dat het vanwege de coronacrisis afgelaste concert van Paul McCartney zou plaatsvinden in het Goffertpark in Nijmegen, zendt Radio 10 een eerder optreden van de ex-Beatle uit. Op 29 mei tussen 21.00 en 23.00 uur is het optreden dat McCartney als aftrap van zijn Summer Live '09-tournee in 2009 in New York gaf te beluisteren op de radiozender.
donderdag 21 mei om 16:47
Dauwpop streamt optredens van eerdere edities

Het Dauwpop-festival streamt donderdag van 15.00 uur tot middernacht optredens van eerdere edities. Onder meer DI-RECT, Jett Rebel, Seasick Steve, Triggerfinger, Chef'Special, Douwe Bob, Blaudzun en Will and the People komen voorbij via de website van het festival.

Je hoeft vandaag niet te puzzelen om een route uit te stippelen op de festivalweide want er is vandaag maar één podium en die is te vinden op www.dauwpop.nl. 🎶🧩 We streamen vanaf 15:00 tot middernacht! See you there 🤘

Avatar
dauwpop
Auteur
dauwpop
Moment van plaatsen
12:27 - 21 mei 2020
dinsdag 19 mei om 10:52
Trijntje Oosterhuis en Ruben Hein in Concertgebouw

Het Concertgebouw in Amsterdam organiseert nog tot eind juni verschillende Empty Concertgebouw Sessions. De sessies zijn elke woensdag om 12.30 uur te bekijken. De komende weken zijn onder meer Ruben Hein (20 mei), Lavinia Meijer (27 mei), Trijntje Oosterhuis (3 juni) en Karsu (17 juni) te bewonderen. De sessies zijn via YouTube en sociale media van het Concertgebouw te volgen.
maandag 18 mei om 12:09

Robbie Williams en Take That herenigd voor coronaslachtoffers

Robbie Williams zal eenmalig terugkeren bij Take That. De formatie geeft op vrijdag 29 mei een online concert, dat via YouTube en Facebook Live wordt uitgezonden. Williams, Howard Donald, Mark Owen en Gary Barlow zullen allemaal vanuit hun eigen huis gaan zingen, omdat ze door de reisrestricties niet samen kunnen komen. Tijdens het concert kunnen kijkers geld doneren, onder anderen voor werknemers in de muziek- en evenementensector. 

 

Williams verliet de groep in 1995. Take That gaf er een jaar later de brui aan, om in 2005 weer terug te keren. Dat gebeurde echter zonder Williams. De zanger werkte in 2010 wel mee aan het album Progress en voegde zich weer bij zijn collega's. Eind 2012 stapt Williams wederom uit de formatie. 

maandag 18 mei om 08:46
Bizzey, The Partysquad, Willie Wartaal en Josylvio geven online examenfeest

Op 4 juni horen veel examenkandidaten van middelbare scholen of ze geslaagd zijn. Omdat er vanwege de coronamaatregelen geen reguliere diploma-uitreikingen en feestjes mogelijk zijn, geven Bizzey, The Partysquad, Willie Wartaal en Josylvio een online examenfeest. De End of Exams Party is van 20.00 tot 21.00 uur te volgen via www.bumamusicacademy.nl.
maandag 18 mei om 07:27
Online feest ter ere van Joey Ramones geboortedag

Joey Ramone, de zanger van de punkrockband The Ramones, overleed in 2001 op vijftigjarige leeftijd aan lymfeklierkanker. Sindsdien wordt ieder jaar op 19 mei met de Joey Ramone Birthday Bash stilgestaan bij de geboortedag van de zanger.

Vanwege de coronacrisis is het feest dit keer online te volgen. Meer dan 25 artiesten, onder wie de overgebleven leden van The Ramones, treden op.

De Joey Ramone Birthday Bash is in de nacht van dinsdag op woensdag gratis te zien vanaf 2.00 uur. De organisatoren vragen online bezoekers om te doneren aan de Joey Ramone Foundation voor onderzoek naar lymfeklierkanker.
zaterdag 16 mei om 17:31
De Jeugd Van Tegenwoordig schrijft remixwedstrijd Watskeburt?! uit

Het is vijftien jaar geleden dat De Jeugd Van Tegenwoordig Watskeburt?! uitbracht en de rapgroep schrijft daarom een remixcompetitie uit. De winnende inzending zal worden uitgebracht.

OMG 15 JAREN GELEDEN KWAM DIT UIT😱😱😱😱. EN DAAROM DOEN WE EEN REMIX COMPETIE. “De remixes kunnen tot 1 juni worden ingezonden, waarna wij een winnaar zullen kiezen. De winnende remix zal officieel worden uitgebracht. Download de parts via https://DeJeugd.lnk.to/Watskeburt15Jaar en stuur jouw remix uiterlijk 1 juni naar watskeburt@dejeugdvantegenwoordig.com “

Avatar
vjeze_fur
Auteur
vjeze_fur
Moment van plaatsen
13:10 - 16 mei 2020
vrijdag 15 mei om 13:16

Alice Cooper heeft zijn fans de gelegenheid gegeven om deel te nemen aan de videoclip van zijn nieuwe nummer Don't Give Up. Fans maakten thuis een foto van zichzelf met een deel van de songtekst. Al die beelden zijn samengevoegd tot een video. 

"Het is een nummer over wat we allemaal meemaken op dit moment en over het hoofd omhoog houden en samen terugvechten", schrijft Cooper in een verklaring. "En wat je ook doet - geef niet op!"

Cooper werkte momenteel vanuit huis aan een nieuw album. 

Alice Cooper betrekt fans in nieuwe videoclip
Alice Cooper betrekt fans in nieuwe videoclip
donderdag 14 mei om 07:41
3JS spelen nieuw album integraal via livestream

Om het verschijnen van hun nieuwe album te vieren, spelen de 3JS De aard van het Beest integraal via hun YouTube-kanaal. De livestream begint donderdag om 18.30 uur, vertelt de band in een Instagram Story.
woensdag 13 mei om 06:59
Metropole Orkest streamt De Nieuwe Wildernis in concert

Het Metropole Orkest streamt woensdag De Nieuwe Wildernis in concert, waarmee het in 2014 op tournee ging. De filmmuziek bij de succesvolste natuurfilm van Nederland (700.000 bioscoopbezoekers in 2013) is vanaf 20.30 uur te zien via de website van het orkest, dat dit jaar 75 jaar bestaat.
woensdag 13 mei om 06:24
Iggy Pop streamt concert uit 2016

Zanger Iggy Pop streamt het concert dat hij in 2016 in de Royal Albert Hall gaf woensdag vanaf 21.00 uur via YouTube. De zanger kreeg in Londen gezelschap van leden van Arctic Monkeys en zanger Josh Homme van Queens of the Stone Age.
dinsdag 12 mei om 12:24
Taylor Swift zet concert op Disney+

Taylor Swift had enkele grote concerten en festivaloptredens voor het voorjaar en de zomer gepland staan. Nu deze niet doorgaan, besloot de zangeres haar concert uit te brengen dat ze vorig jaar gaf in Parijs. Het City of Lover-concert is op 17 mei te zien op de Amerikaanse zender ABC en verschijnt een dag later op Disney+ en Hulu. Swift gaf het optreden ter ere van de release van haar zevende album Lover.
maandag 11 mei om 06:36
Thomas Berge geeft dinerconcerten bij mensen thuis

Thomas Berge organiseert samen met een kok en een pianist dinerconcerten bij mensen thuis. "Inclusief bijpassende wijnen. Inclusief tafel, aankleding, bestek en borden en indeling naar richtlijnen van het RIVM", aldus de zanger.

Na goed overleg, en rekening houdend met de richtlijnen van het rivm heb ik een nieuw concept bedacht samen met @boytekoppele2 en @merijnjoostmusic !! Thomas Berge - Music and Dining experience ! Met een minimum van 18 en maximum van 25 personen kom ik samen met een top kok en geweldige pianist in je huiskamer of achtertuin.. 5 gangen met muziek en entertainment voor €200 per persoon ! Inclusief bijpassende wijnen Inclusief tafel, aankleding bestek en borden en indeling naar richtlijnen van het RIVM!! Dining at Home, of barbecue in tuin met Green Egg XXL

Avatar
thomasbergeofficial
Auteur
thomasbergeofficial
Moment van plaatsen
14:21 - 10 mei 2020
zaterdag 9 mei om 07:59
Nielson geeft terrasconcert

Nielson geeft op 1 juni een terrasconcert vanaf het buitenterras van Radio 538. Het optreden van de zanger vindt plaats tijdens het programma Weekend Wietze met 538-dj Wietze de Jager. De radiozender zegt zich bij het concert aan de geldende coronaregels te zullen houden. Vanaf 1 juni mogen buitenterrassen onder voorwaarden weer open.
donderdag 7 mei om 13:54
Kate Middleton organiseert fotowedstrijd en tentoonstelling

Kate Middleton en de National Portrait Gallery hebben samen een fotowedstrijd opgezet. Het Britse publiek kan tot 18 juni foto's opsturen. Die inzendingen moeten verschillende thema's in tijden van de coronacrisis weergeven. De wedstrijd draagt de naam Hold Still en de beste foto's worden later in een online tentoonstelling gepresenteerd.
Video

The Duchess and the @NationalPortraitGallery are inviting the people of the UK to submit a #HoldStill2020 photographic portrait, which you have taken during these extraordinary times. The project focuses on three core themes: Helpers and Heroes. Your New Normal. Acts of Kindness. One hundred shortlisted portraits will feature in a gallery without walls – a one of a kind digital exhibition open to all this August. Submit your images through the link in bio to enter and share your portraits on Instagram by tagging @KensingtonRoyal #HoldStill2020 to be in with a chance to be featured on our channel throughout the project. #StayAtHome

Avatar
kensingtonroyal
Auteur
kensingtonroyal
Moment van plaatsen
13:09 - 7 mei 2020
donderdag 7 mei om 09:50
Musical LIESBETH online te zien

De Graaf & Cornelissen Entertainment zet maandag de musical LIESBETH, over de in maart overleden zangeres Liesbeth List, online op YouTube. "We hebben uiteraard nagedacht of het passend zou zijn deze musical na het recente overlijden van Liesbeth List te delen", aldus het theaterproductiebedrijf. "Uiteindelijk denken we dat het goed en mooi is om een van de grootste sterren die we rijk waren zoveel mogelijk te eren en memoreren."
dinsdag 5 mei om 21:48
Barbra Streisand eert zorgpersoneel met You'll Never Walk Alone
Zangeres Barbra Streisand deelde een video waarin ze zorgpersoneel eert met haar uitvoering van You'll Never Walk Alone. Het lied, dat in 1945 is geschreven voor de musical Carousel, werd in 1997 voor het eerst opgenomen door Streisand. Haar beroemdste vertolking van het nummer was echter haar optreden bij de uitreiking van de Emmy Awards in 2001, toen ze de slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001 eerde.
Barbra Streisand eert zorgpersoneel met You'll Never Walk Alone
Barbra Streisand eert zorgpersoneel met You'll Never Walk Alone
maandag 4 mei om 17:49
Katy Perry en Lil Nas X treden op bij coronabenefiet van modemerk

Artiesten Katy Perry, Lil Nas X, Rita Ora en Doja Cat treden op zaterdag 9 mei op bij een digitaal benefietevenement Shein Together van modemerk Shein. Tijdens het vier uur durende evenement zullen niet alleen muzikale optredens plaatsvinden: onder anderen Hailey Bieber en Yara Shahidi geven beautytutorials en stylingtips.

Shein Together begint op zaterdag 9 mei om 22.00 uur Nederlandse tijd. De show is te bekijken via de Shein-app.
vrijdag 1 mei om 10:52
Eerste 'coronaspeelfilm' vanaf 19 mei te zien

Op gepaste afstand, de eerste Nederlandse 'coronaspeelfilm', is vanaf 19 mei gratis te zien via streamingdienst Pathé Thuis. De korte film van regisseur Jon Karthuis speelt zich af in een zonnige, verlaten stad en draait om twee dertigers die elkaar - op gepaste afstand - tegenkomen.
donderdag 30 april om 11:09
Mahler Festival wordt online evenement met 25 streams

Het Concertgebouw zou van 8 tot en met 17 mei in het teken komen te staan van componist Gustav Mahler, maar dat festival kan geen doorgang meer vinden. In plaats daarvan zullen er 25 streams van recente uitvoeringen te zien zijn. Ook verschijnen er twee speciale nieuwe programma's vanuit een leeg Concertgebouw en komen er tien documentaires waarin onder anderen Jaap van Zweden aan het woord komt. Een orkestlid zal iedere dag om 15.00 uur vooruitblikken op een symfonie, die elke keer vanaf 20.30 uur te zien is. Vanaf 7 mei is alles te volgen via de officiële website van het Mahler Festival.
donderdag 30 april om 10:41
Theatervoorstelling De aanslag wordt hoorspel

Het Amsterdamse DeLaMar Theater zou op 4 mei met een theaterbewerking van De aanslag komen. Ter vervanging wordt op die dag nu een hoorspel uitgezonden, waarin onder anderen Victor Löw en Henriëtte Tol meespelen. Het oorlogsverhaal van Harry Mulisch is te beluisteren in het NPO Radio 5-programma Volgspot. De voorstelling begint om 20.30 uur, aansluitend op de jaarlijkse Dodenherdenking.
dinsdag 28 april om 23:54
Michael Bublé maakt coronalied

Michael Bublé verraste fans met een nieuw nummer, genaamd Gotta Be Patient. Hiervoor werkte hij samen met de Canadese rockband Barenaked Ladies en de Mexicaanse popzangeres Sofia Reyes. Voor het nummer haalde de zanger inspiratie uit social distancing. Zo zingt hij: "Ik wil gewoon mijn vrienden zien, ik wil weer over straat lopen. Maar ik moet geduld hebben, dus laten we genieten van deze opsluiting."
Video

LET’S ENJOY THIS CONFINATION ♥️ I hope this song becomes a highlight for you as it’s been for me during quarantine. @michaelbuble @barenakedladiesmusic IT’S BEEN A PLEASURE WORKING WITH YOU, such a dream!!! 🙏🏼💫 @stay.homas gracias por escribir esta canción tan TOP, felicidades!

Avatar
sofiareyes
Auteur
sofiareyes
Moment van plaatsen
01:06 - 28 april 2020
dinsdag 28 april om 07:36
The 1975 organiseert luisterfeest debuutalbum

The 1975 organiseert vrijdag een luisterfeest rond hun debuutalbum The 1975 uit 2013, meldt de Britse rockband op Instagram. Het is nog niet bekend via welk platform fans kunnen meeluisteren. Het luisterfeest begint om 20.00 uur.

// A L B U M 1 - L I S T E N I N G P A R T Y - F R I D A Y 7 P M B S T // L O V E #the1975

Avatar
the1975
Auteur
the1975
Moment van plaatsen
22:40 - 27 april 2020
dinsdag 28 april om 05:17
Oprah Winfrey en Julia Roberts onder 200 deelnemers livestream tegen corona

Oprah Winfrey en Julia Roberts zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag onder de deelnemende prominenten aan de 24 uur durende livestream The Call to Unite, bedoeld om mensen die lijden onder de coronacrisis te ondersteunen en te inspireren. Vanaf 2.00 uur (Nederlandse tijd) zijn er via YouTube en Facebook online optredens en informatiesessies te volgen door onder anderen voormalig Amerikaans president George W. Bush, Alanis Morissette, Common, Deepak Chopra, Eva Longoria, Josh Groban, Jennifer Garner, Mandy Moore, Maria Shriver, Naomi Campbell, Martin Sheen en Quincy Jones.

We are honored to have such incredible talent joining us to #AnswerTheCall. Tune in May 1 at 8pm EDT! Link in bio for more info.

Avatar
thecalltounite
Auteur
thecalltounite
Moment van plaatsen
22:18 - 26 april 2020
vrijdag 24 april om 19:03
Paul de Leeuw leest op YouTube voor uit Hans en Grietje
Omdat veel mensen door de coronamaatregelen thuiszitten, plaatst Paul de Leeuw regelmatig video's op zijn social media om voor wat vermaak te zorgen. Dit keer leest hij het sprookje Hans en Grietje van de gebroeders Grimm voor.
Paul de Leeuw leest op YouTube voor uit Hans & Grietje
Paul de Leeuw leest op YouTube voor uit Hans & Grietje
vrijdag 24 april om 16:08

Stel je vragen aan DI-RECT

Fans van DI-RECT kunnen vrijdag om 17.00 met al hun vragen terecht op de Instagrampagina van de band. Dan zit bassist Bas van Wageningen namelijk klaar om die live te beantwoorden.

Op veler verzoek hebben we vandaag weer een livesessie! Om 17:00 zal @basvanwageningen een Q&A doen via onze Instagram Pagina. Stel je vragen live of in de comments. Tot zo!📱🙌🏻

Avatar
directband
Auteur
directband
Moment van plaatsen
14:13 - 24 april 2020
vrijdag 24 april om 13:31
Jeangu Macrooy geeft balkonconcert op Koningsdag

Jeangu Macrooy geeft maandag ter gelegenheid van Koningsdag een balkonconcert op een geheime locatie in Nederland. De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2021 vertelt dat het optreden maandag vanaf 16.00 uur te zien is via de Facebookpagina van de Staatsloterij.

Donderdag besloot de gemeenteraad van Rotterdam dat de stad ook volgend jaar de organisatie van het wegens de coronacrisis tot 2021 uitgestelde songfestival op zich te willen nemen.
Video

Aanstaande maandag is het Koningsdag! Helaas kunnen we het dit jaar niet vieren zoals andere jaren, maar om toch een beetje in oranje sferen te komen geef ik in samenwerking met de #Staatsloterij een #balkonconcert met mijn band ergens op een geheime locatie in Nederland. Het optreden zal vanwege de op dit moment geldende regels helaas niet bij te wonen zijn, maar zal wel live te zien zijn via de Facebookpagina van de @staatsloterij! Precies om 16:00 gaan we live; kom zingen, kom dansen!! 🧡 #tocheenbeetjesamen

Avatar
jeangu_macrooy
Auteur
jeangu_macrooy
Moment van plaatsen
12:09 - 24 april 2020
vrijdag 24 april om 10:25
Shows Theo Maassen, Sara Kroos en Sanne Wallis de Vries online bij NPO Start

NPO Start heeft cabaretvoorstellingen van Theo Maassen, Sara Kroos en Sanne Wallis de Vries toegevoegd aan het online cabaretaanbod van de streamingdienst van de Nederlandse Publieke Omroep. Eerder stelde NPO Start al voorstellingen van onder anderen Youp van 't Hek, Peter Pannekoek en Claudia de Breij online beschikbaar. Vanaf 29 april is Maassens voorstelling Bepaalde dingen te zien, evenals Neuk het systeem. Tot en met 16 juni verschijnt iedere week een voorstelling van de cabaretier.
donderdag 23 april om 19:21
Dua Lipa, Chris Martin en Zara Larsson coveren Foo Fighters

Een 'supergroep' van een reeks aan bekende artiesten, onder wie Dua Lipa, Chris Martin, Sean Paul, Bastille en Zara Larsson, hebben vanuit hun thuisstudio een cover opgenomen van het nummer Times Like These van de Foo Fighters.

Ook de Foo Fighters zelf zingen mee op het liedje. De opbrengsten van de single gaan naar het goede doel. In de bijbehorende videoclip, die donderdagavond in première gaat, zullen alle bekende gezichten te zien zijn.
donderdag 23 april om 11:40
Comedy-collectief Badum doet show op Koningsdag

Comedy-collectief Badum komt op Koningsdag om 21.00 uur met een show via een livestream op Facebook. De groep bestaande uit onder anderen Howard Komproe, Arie Koomen, Giel Beelen en Michiel Veenstra zullen die avond vanuit huis een optreden vol oneliners geven.

Aanstaande maandag om 21:00! Willem zit er al klaar voor, wie nog meer?

Avatar
badum_official
Auteur
badum_official
Moment van plaatsen
08:50 - 23 april 2020
donderdag 23 april om 05:59
Krezip toegevoegd aan line-up NPO Radio 2 Koningsdagfestival

Krezip is toegevoegd aan de line-up van het NPO Radio 2 Koningsdagfestival op maandag. Zangeres Jacqueline Govaert maakt tijdens de coronacrisis af en toe muziek op straat met haar zus en kijkt naar een mogelijkheid om dat ook tijdens het Koningsdagfestival veilig te kunnen doen, vertelt ze bij Radio 2. Ook DI-RECT en Suzab & Freek zijn onder de voor maandag bevestigde artiesten.
woensdag 22 april om 16:55
Spinnin' Records viert Koningsdag Isolatiefeest

Om Koningsdag toch te kunnen vieren, organiseert platenlabel Spinnin' Records komende maandag het Koningsdag Isolatiefeest.  Onder anderen Sam Feldt, Lucas & Steve en Fedde Le Grand draaien van 14.00 tot 21.00 uur sets, die te beluisteren zijn via onder meer YouTube en Twitch.
dinsdag 21 april om 18:38

Jack Johnson organiseert festival vanuit huis

Singer-songwriter Jack Johnson heeft aangekondigd dat hij dit jaar vanuit zijn huis een muziekfestival organiseert, ter ere van de vijftigste Earth Day. Op het Kokua Festival zullen naast Johnson ook andere artiesten spelen, onder wie Ben Harper en Ziggy Marley. De optredens worden afgewisseld met kooklessen van Hawaïaanse koks.

Kijkers kunnen een donatie doen aan de Kokua Hawaii Foundation, een stichting die milieueducatie op scholen en in gemeenschappen op Hawaï ondersteunt.

Het festival wordt in de nacht van 25 op 26 april (Nederlandse tijd) uitgezonden op de Facebook-pagina van Johnson. Het begint om 00.00 uur. 

maandag 20 april om 21:55

Douwe Bob speelt op tweede editie VrijMiBo

Nationalevrijmibo.nl organiseert vrijdag de tweede editie van VrijMiBo, met dit keer Douwe Bob. De eerste editie met Jett Rebel, die afgelopen week plaatsvond, is al meer dan negenduizend keer bekeken. 

Het voorprogramma begint om 16.30 uur, Douwe Bob speelt om 17.00 uur. Het optreden is hier te bekijken.

Tip de redactie
Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie over browser ondersteuning