De opnamen van Gordon & Patty, het dagelijkse praatprogramma dat Gordon met Patty Brard gaat maken voor SBS6, komen voorlopig te vervallen als gevolg van het coronavirus.

Het programma over maatschappelijke onderwerpen zou vanaf 6 april van maandag tot en met donderdag te zien zijn, maar gaat nu later dit jaar pas van start.

Talpa kondigde eerder al het nieuwe programma In het Hart van Nederland aan, dat aansluitend op Hart van Nederland wordt uitgezonden. Shownieuws komt daarmee voorlopig te vervallen.

Het Net5-programma Ladies Night wordt woensdag uitgezonden zonder publiek en staat geheel in het teken van het coronavirus. Ook Veronica Inside gaat vooralsnog door zonder publiek en in aangepaste vorm.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.