De kandidaten van de Duitse versie van het tv-programma Big Brother worden dinsdagavond op de hoogte gesteld van het coronavirus. Dat maakt de verantwoordelijke zender SAT.1 bekend.

De nieuwe reeks ging op 10 februari op televisie van start, maar de kandidaten werden al op 6 februari 'opgesloten'.

Zij weten dus nog niets van het coronavirus en de ingrijpende maatregelen die het indammen ervan tot nu toe met zich hebben meegebracht.

Nieuwe kandidaten die zich kortgeleden bij de deelnemers van het eerste uur voegden, mochten van de programmaleiding niets over de actuele situatie zeggen.

Presentator Jochen Schropp en de aan het programma verbonden arts Andreas Kaniewski zullen de deelnemers om 19.00 uur informeren in een speciale live-uitzending. Zij mogen dan ook vragen stellen en krijgen videoboodschappen van familieleden en vrienden te zien.

De beslissing om de kandidaten toch op de hoogte te stellen volgde na een gesprek tussen de Duitse zender en de familie van de deelnemers.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.