De livefinale van Wie is de Mol? kan dit weekend niet doorgaan met publiek. Premier Mark Rutte maakte donderdag bekend dat bijeenkomsten met meer dan honderd mensen niet door mogen gaan vanwege het coronavirus.

"In navolging van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus zal de livefinale van Wie is de Mol? van aanstaande zaterdag zonder publiek plaatsvinden", aldus een woordvoerder van AVROTROS tegen NU.nl.

In het Vondelpark in Amsterdam wordt zaterdag bekendgemaakt wie dit jaar de finale van het televisieprogramma heeft gewonnen, wie heeft verloren en wie de saboteur is. Dit gebeurt sinds enkele jaren live en met publiek erbij. Daar komen doorgaans honderden mensen op af.

De Wie de Mol?-fandag die gepland stond voor zaterdag 21 maart komt te vervallen.

Donderdag is bekendgemaakt dat alle evenementen waar meer dan honderd mensen op afkomen tot 31 maart niet door mogen gaan, om zo de kans op verdere verspreiding van het coronavirus te beperken.

Verbetering: In een eerdere versie van dit artikel hadden we in de kop staan dat de livefinale niet kon doorgaan na de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus. Daarbij werd niet de nuance geplaatst dat de finale wel doorgaat, maar zonder publiek.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.
  • Lees hier wat de belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn.