Chantal Janzen zegt dat de lagere kijkcijfers die tegenwoordig op televisie worden gehaald, bij haar voor rust zorgen. In gesprek met NU.nl vertelt ze dat ze haar verwachtingspatroon heeft bijgesteld.

"Je kunt er tegenwoordig niet meer van uitgaan dat iets scoort en je moet vaak al blij zijn met zo'n 700.000 kijkers. Er valt geen peil te trekken op de kijkersaantallen", vindt de presentatrice.

"Drie of vier jaar geleden was je echt pas tevreden als je een miljoen kijkers bereikte. Die lat ligt nu lager en dat heeft natuurlijk nadelen voor de televisiewereld, maar het zorgt ook voor een bepaalde rust. Je bent nu vaak al blij als je niet op de 300.000 kijkers zit. Je stelt je verwachtingspatroon bij."

Janzen gelooft het overigens niet als haar collega's zeggen zich niet met de cijfers bezig te houden. "Ik vind dat ongeloofwaardig. Je stopt je hele ziel en zaligheid in zo'n programma. Voor Chantal Komt Werken maak ik soms draaidagen van zestien uur. Dat doe ik echt niet alleen voor mijn moeder die kijkt. Je wil toch dat zoveel mogelijk mensen het zien."

Ze realiseert zich goed dat de bazen bij RTL ook niet anders verwachten. "Peter van der Vorst (programmadirecteur, red.) denkt ook niet: er keken maar tien mensen, maar wat doet ze het toch leuk."