Omroepvereniging Ongehoord Nederland begint medio maart met het uitzenden vanaf de eigen website en via de Brabantse omroep TV73 op de televisiekabel. Oprichter en initiatiefnemer Arnold Karskens wil niet wachten totdat zijn omroepvereniging een uitzendvergunning voor het omroepbestel krijgt, schrijft het AD maandag.

De peildatum voor aspirant-omroepen is verschoven naar eind 2020. Op de site van Ongehoord Nederland valt te lezen: "Nederland kan niet wachten, dus wij zijn vast begonnen."

Andere programma's die worden aangekondigd zijn Het Ongehoorde Boek, waarin schrijvers aan het woord komen, en De Zaag, waarin Karskens de (politieke) week doormidden 'zaagt'. De eerste aflevering van de reportageserie Joost wil wat weten met journalist Joost Niemöller is sinds zondag te zien via de site van de aspirant-omroep.

Volgens Karskens heeft Ongehoord Nederland bijna 52.000 leden. De omroep krijgt steun van de PVV en Forum voor Democratie.

In november maakte Karskens bekend een nieuwe omroep te starten om naar eigen zeggen "ongehoorde Nederlanders" een ander mediageluid voor te schotelen. In december vertrok mede-initiatiefnemer Haye van der Heyen, nadat hij in een interview zei dat ontkenners van de Holocaust een podium moeten krijgen.