Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

NOS Jeugdjournaal verkozen tot favoriete jeugdprogramma bij Zapp Awards

Jonge televisiekijkers hebben zaterdagavond tijdens de jaarlijkse NPO Zapp Awards het NOS Jeugdjournaal uitgeroepen tot favoriete jeugdprogramma. Buddy Vedder won net als in 2018 de prijs voor beste presentator.
Door NU.nl

Vedder presenteert onder meer de programma's Lang Leve de Muziekshow en het Junior Songfestival. Hij troefde Freek Vonk, bekend van Freeks Wilde Wereld, en Rachel Rosier namens Checkpoint af.

De circa 22.000 kinderen die hun stem uitbrachten verkozen Chateau Meiland unaniem tot favoriet familieprogramma van het jaar. De leden van de Zwolse familie Bellinga werd uitgeroepen tot Instagrammers van het jaar. In de verkiezing rekende de familie onder meer af met StukTV, maar de YouTubers verzilverden wel de nominaties voor favoriete YouTuber van het jaar en beste online serie, met StukTV: De Kluis.

Misfit 2 kreeg een Zapp Award voor beste jeugdfilm van het afgelopen jaar en rapper Snelle (Lars Bos) won de prijs voor beste nummer met Reünie.

Liam Kruijt uit Goes ontving de veer-in-je-reetaward. Daarmee wordt een kind dat zich inzet voor een ander, in het zonnetje gezet. Kruijt kreeg de prijs van YouTubers Nikkie de Jager, Défano Holwijn en Marije Zuurveld uitgereikt omdat hij wekelijks tijd vrijmaakt om met ouderen spellen te spelen.


Lees meer over:

JeugdjournaalMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen