De speciale uitzending van de NOS over het coronavirus heeft donderdagavond 1,8 miljoen kijkers getrokken, blijkt vrijdag uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het coronavirus: feiten en fabels eindigde op de tweede plek in de lijst van best bekeken programma's, vlak onder het NOS Journaal van 20.00 uur.

Later op de avond wijdde ook RTL 4 een extra uitzending aan het COVID-19-virus. Daar keken in totaal 667.000 mensen naar.

De thuiswedstrijd van Ajax tegen het Spaanse Getafe werd door ruim anderhalf miljoen mensen bekeken. Die uitzending kwam daarmee uit op de derde plek.

In de talkshows op de late avond werd Op1 beter bekeken dan concurrent Jinek. Waar de eerstgenoemde show 724.000 kijkers trok, kwam de teller voor de tegenhanger uit op 623.000.

Het COVID-19-virus (coronavirus) in het kort:

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper besmettingsgevaar.
  • Iemand kan gemiddeld twee à drie anderen besmetten (minder dan bij bijvoorbeeld mazelen). Dit cijfer daalt echter door alle voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meesten hebben lichte (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen.