Jan Roos sluit een terugkeer op televisie uit. De columnist en oud-presentator zegt tegen Panorama dat zijn politieke voorkeur een comeback onmogelijk maakt.

"Bij de televisie kom ik vanwege mijn politieke voorkeuren nooit meer aan de bak. Dat is uitgesloten. Dat is klaar", aldus de 43-jarige Roos in het tijdschrift.

"Niet bij de commerciëlen, want daar moeten BiFi-worstjes worden verkocht en dus is daar alleen plaats voor nietszeggende mensen die geen adverteerders voor het hoofd stoten. En niet bij de NPO, want daar is men uitgesproken links en wil men met enge, rechtse mensen als ik niets te maken hebben. Volgens mij is dat pure discriminatie, maar goed, het zal wel."

Roos was enige tijd werkzaam voor radiozender BNR, maar heeft daarnaast niet veel televisie-ervaring. Wel ging hij tussen 2010 en 2015 aan de slag voor PowNed, maar ook daar denkt hij niet terug te keren.

"PowNed was een tijd lang goed bezig, maar heeft het zelf verkloot. Je verslaggevers voor 2.500 euro per maand het land in sturen met de opdracht om misstanden met subsidiegeld aan de kaak te stellen en zelf vervolgens elk jaar 0,25 miljoen euro aan overheidsgeld in je zak steken voor niets doen. Dan ben je niet heel handig bezig, lijkt mij."