RTL heeft een misdaadprogramma met de werktitel Nieuwe Penoze eind 2018 per direct stopgezet na de arrestatie van de beoogde presentator Delano R., zo meldt NRC woensdag. De leider van motorclub Caloh Wagoh wordt van betrokkenheid bij moorden in opdracht van Ridouan T. verdacht.

Justitie verdenkt R., bekend onder de bijnaam 'Keylow', van betrokkenheid bij een reeks liquidaties en pogingen daartoe.

De recherche gaat ervan uit dat R. daar sinds het najaar van 2017 contact over had met T. en daarvoor een versleutelde telefoon gebruikte. De leider van Caloh Wagoh heeft een back-up gemaakt van deze berichten door er foto's van te nemen. Daar maakt justitie nu dankbaar gebruik van.

"Gedurende de samenwerking is er nooit opdracht gegeven tot het ondernemen van criminele activiteiten of het archiveren van chatgesprekken in welke vorm dan ook", aldus de productiemaatschappij VICE Studios, die Nieuwe Penoze produceerde, in een verklaring. "Wij zijn dan ook niet bekend met de inhoud hiervan."

R. is oprichter van motorclub Caloh Wagoh. Deze club wordt ook in verband gebracht met aanslagen op dagblad De Telegraaf en weekblad Panorama.

Nieuwe Penoze zou worden uitgezonden door Videoland. In het beoogde televisieprogramma zou R. fungeren als gids in de onderwereld, om te laten zien hoe snel jongeren betrokken kunnen raken bij zeer ernstige georganiseerde misdaad.

Voor deze liquidaties wordt Ridouan T. vervolgd
120
Voor deze liquidaties wordt Ridouan T. vervolgd