Ruben Nicolai en Vlaming Kürt Rogiers (bekend van de film Costa) presenteren vanaf 11 april een nieuw entertainmentprogramma op de zaterdagavond. Hierin nemen acht duo's uit Nederland en Vlaanderen het tegen elkaar op om zichzelf LEGO MASTER van 2020 te kunnen noemen.

In elke aflevering krijgen de deelnemende duo's opdrachten die ze binnen de tijd moeten vervullen. Dit moeten ze uit hun hoofd doen, want ze krijgen geen bouwtekeningen. Vervolgens wordt hun bouwwerk beoordeeld door een Brickmaster, een expert op het gebied van LEGO.

Volgens Nicolai gaat er heel wat moois voorbijkomen in het programma: "Nu ik letterlijk en figuurlijk ondergedompeld ben in LEGO-bouwstenen snap ik iets meer van de fascinerende focus die de deelnemers van dit programma hebben. Het levert creaties op waarbij je je ogen niet gelooft."

Bij hem thuis wordt er ook vol overgave gebouwd. "Mijn jongste begint het nu te ontdekken. Zo ontdekte ik vanmorgen nog zo'n stevig vierkant steentje in mijn linkervoetzool."

Ook Rogiers houdt van de speelgoedblokjes en de creativiteit die men erin kwijt kan. "Je kunt je eigen wereld maken met je eigen bouwwerken, je eigen dorpen, je eigen mensen. En er daarna mee spelen: de mogelijkheden waren eindeloos. Ik brak m'n bouwwerkjes ook zelden af omdat ik er zo trots op was. Tot grote ergernis van mijn moeder."

Volgens hem is dit ook terug te vinden in het programma, "maar dan honderd keer beter".

LEGO MASTERS is vanaf zaterdag 11 april wekelijks te zien om 20.00 uur bij RTL 4.