Veronica Inside heeft donderdagavond de Gouden RadioRing gewonnen. De prijs voor het beste radioprogramma werd dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt.

Gerard Joling reikte de Gouden RadioRing uit. De zanger had naar eigen zeggen "geen idee" waarom hij daarvoor gevraagd was.

Het door Wilfred Genee gepresenteerde Veronica Inside troefde Somertijd (Radio10), Ekdom in de Morgen (Radio 10), Mattie en Marieke (Qmusic) en Club Ondersteboven (SLAM) af.

De vijf genomineerden bleven over na een eerste stemronde. Vanaf 20 januari mocht het publiek vervolgens zijn stem uitbrengen. Dit kon tot donderdag 20.30 uur.

Bram Krikke (SLAM!) kreeg voor de tweede keer de Zilveren RadioSter voor de beste radioman; de Zilveren RadioSter voor beste radiovrouw werd, eveneens voor de tweede keer, gewonnen door Marieke Elsinga (Qmusic).

Te weinig vrouwen op de radio

Eric Corton, die de RadioSter Vrouw uitreikte, merkte op dat hij vindt dat er nog altijd te weinig vrouwen op de radio te horen zijn.

Emmely de Wilt (Radio 2) won de Marconi-vakjuryprijs voor aanstormend talent. Qmusic won de vakprijs voor beste zender en de Online Award ging naar Man, Man, Man De Podcast.

De prijzen werden uitgereikt in Theather Gooiland in Hilversum.