Qmusic-dj Martijn Kolkman heeft de Nachtwacht Award gewonnen, de prijs voor beste het nachtprogramma op de Nederlandse radio. Hiermee volgt hij Özcan Akyol op, die vorig jaar won met zijn programma Onze Man in Deventer.

Kolkman is sinds 2018 doordeweeks van 00.00 tot 2.00 uur te horen op Qmusic. De andere genomineerden dit jaar waren Astrid de Jong (Radio 1), Rick van Velthuysen (Radio 2), Kevin van Arnhem (3FM) en Mischa Blok (Radio 1).

De winst werd bekendgemaakt door Spreekbuis.nl, een van de initiatiefnemers van de prijs. Tot maandag 27 januari 6.00 uur kon er gestemd worden.

Volgens Richard Otto, de oprichter van Spreekbuis.nl, heeft de 41-jarige diskjockey een vaste groep luisteraars weten op te bouwen. "Nachtluisteraars lijken ook echt trouw aan hun programma's. Die loyaliteit is ook terug te zien in het aantal stemmen dat Martijn Kolkman heeft ontvangen."

De award is vernoemd naar het TROS-nachtprogramma Nachtwacht dat tot 1995 op Radio 1 en 2 te beluisteren was. Het programma werd gepresenteerd door onder anderen Tom Mulder, Ferry Maat, Peter van Dam, Rob van Someren en Ron Brandsteder.