Rolling Stones-zanger Mick Jagger gaat samen met Warner Bros. Digital Networks een serie verhalende podcasts produceren, meldt The Hollywood Reporter.

Het is de bedoeling dat Rainy Day Podcasts, het bedrijf dat Jagger heeft opgericht, zeven originele podcastseries gaat produceren. De insteek van de podcasts zal variëren van fictie tot documentaire.

Rainy Day Podcasts heeft al contracten gesloten met enkele scenarioschrijvers die afkomstig zijn uit de filmindustrie, onder wie John Brancato (The Game) en Zack Stentz (X-Men: First Class).

"Alles begint met het woord", aldus Jagger en zijn partners, "We kijken er erg naar uit om samen met Warner Bros. een omgeving te scheppen waarbinnen de beste schrijvers hun passieprojecten uit kunnen werken met maximale creatieve vrijheid."

Naast Jagger bestaat Rainy Day Podcasts uit producent Victoria Pearman, producent Steve Bing en de schrijver Josh Olson, die een Oscar-nominatie kreeg voor het filmscenario dat hij schreef voor de film A History of Violence (2005).