Katja Schuurman gaat voor het tweede seizoen van Beter Laat Dan Nooit op reis met Peter Faber, Gerard Cox, Willibrord Frequin en Barrie Stevens. Ze neemt het stokje over van Olcay Gulsen, die het eerste seizoen presenteerde voor haar overstap naar Talpa.

Na een reis door Zuidoost-Azië voor het eerste seizoen maken de vier mannen samen met Schuurman een tweede reeks van het reisprogramma in Midden- en Zuid-Amerika. Daarbij worden landen als Suriname, Mexico, Cuba en Brazilië aangedaan.

"Ik verheug me er enorm op om met deze mannen op reis te gaan, dit zijn toch vier levende legendes uit mijn jeugd", zegt Schuurman in een persbericht. De vier mannen zeggen "zeer content" te zijn met hun nieuwe reisleidster, nadat ze vroegen om een "sprankelende dame, vol levenslust en levenservaring".

Katja Schuurman zegt dat ze mag vliegen

In de talkshow Jinek laat Schuurman donderdagavond weten dat ze voor de opnames in het buitenland gewoon mag vliegen. "Blijkbaar is niet alles waar", zegt de presentatrice.

Daarmee doelt ze op de berichtgeving over een vermeend vliegverbod dat ze van KLM zou hebben ontvangen, omdat zich tijdens een vlucht zou hebben misdragen.

Vanaf 22 april is elke woensdag op RTL 4 te zien hoe Schuurman en de zeventigers kennismaken met de diverse culturen en gebruiken van de landen die ze bezoeken.