BNNVARA heeft donderdag aan NU.nl laten weten dat het niet langer samenwerkt met Kaj van der Ree, de presentator die een radioshow en een televisieprogramma voor de omroep maakte en door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Een woordvoerder van de omroep laat weten dat binnenkort bekend wordt gemaakt wie de 28-jarige Van der Ree op de radio zal vervangen. Hij maakte tot voor kort de vrijdagavondshow Skaj is the Limit.

Ook was de presentator samen met Jurre Geluk te zien in het televisieprogramma Proefkonijnen. Het nieuwe seizoen van die show is na één uitzending stopgezet. Vanaf 27 januari zal het programma Kamp Waes worden uitgezonden, meldt AVROTROS.

"De ambitie om dit programma te maken hebben wij nog steeds", vertelt een BNNVARA-woordvoerder aan NU.nl. "Of de mogelijkheden er ook zijn het te gaan maken met een andere presentator, zullen we op termijn moeten gaan bekijken."

BNNVARA reageerde vrijdag geschokt op het nieuws dat via RTL Boulevard naar buiten kwam. "We zijn erg geschrokken van de beschuldigingen richting Kaj over seksueel grensoverschrijdend gedrag en willen dat dit tot op de bodem wordt uitgezocht." De omroep heeft nu dus laten weten definitief geen vervolg te geven aan de samenwerking met Van der Ree.

Komende vrijdag zal NPO 3FM naar aanleiding van het nieuws rond Van der Ree een eenmalige thema-uitzending over online seksueel grensoverschrijdend gedrag maken. Dat programma wordt gepresenteerd door Eva Koreman.

Seksueel getinte berichtjes aan minderjarigen

Via Twitter kwamen vrijdag meerdere berichten naar buiten dat Van der Ree zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. De vrouwen beweren dat hij seksueel getinte berichtjes zou hebben gestuurd via sociale media.

Sommigen van hen zouden op dat moment minderjarig zijn geweest. Peter R. de Vries had het in de uitzending van RTL Boulevard over "meisjes vanaf dertien jaar".

Het management van Van der Ree liet vrijdag aan RTL Boulevard weten dat hij een advocaat in de arm neemt nu hij door meerdere vrouwen beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag. "We volgen de juridische route en wachten dit af."

Eerder werd al bekend dat het Rode Kruis, waarvoor Van der Ree als ambassadeur actief was, een punt achter hun samenwerking heeft gezet. Bovendien is het YouTube-kanaal van de presentator en dj zaterdag offline gehaald.

Presentator begon in 2016 bij BNNVARA

De presentator startte zijn YouTube-kanaal Kaj in 2013. Een jaar later startte hij met twee vrienden het kanaal ZU5E. In 2015 werd Van der Ree door RTL aangenomen als een van de presentatoren van het YouTube-kanaal Concentrate. Hij bleef daar tot voor kort voor werken.

Van 2016 tot 2020 had de vlogger zijn eigen radioprogramma op NPO 3FM. Elke vrijdagavond presenteerde hij daar Skaj is the Limit.

Op televisie was Van der Ree in het BNNVARA-programma 3 op Reis Midweek te zien. Verder leende hij zijn stem als voice-over aan het programma Love Island en deed hij mee aan Kroongetuige en The Roast of Giel Beelen.