Renze Klamer, die vorig jaar bekendmaakte een latenightshow te gaan maken op vrijdag, gaat het programma Laat op Vrijdag presenteren. De show, die vanaf 8 februari wekelijks in de nacht van vrijdag op zaterdag wordt uitgezonden, zal draaien om anekdotische verhalen die worden gedeeld door twee hoofdgasten.

De dertigjarige presentator zegt dat Laat op Vrijdag "anders is dan andere praatprogramma's". "In elke aflevering zitten twee bekende hoofdgasten, die samen een verrassende combinatie vormen. Het programma gaat voorbij aan de actualiteit en draait om anekdotische verhalen. In Laat op Vrijdag praten gasten over hun guilty pleasures, delen ze hun verborgen talenten en is er ruimte om een spelletje te spelen."

Het format van de show wordt omschreven als "on-Nederlands" en is een knipoog naar shows als The Graham Norton Show en The Late Late Show with James Corden.

"Los van het komische aspect zijn dat programma's waarin je ziet dat het persoonlijke interview centraal staat, gasten een andere kant van zichzelf laten zien en het in de gesprekken totaal niet gaat over het nieuws van de dag", zegt Klamer hierover.

De talkshow wordt uitgezonden om 00.15 uur. Te gast zijn onder anderen Anna Nooshin, Sander Schimmelpenninck en Fidan Ekiz.

Klamer stapte vorig jaar van de EO over naar BNNVARA. Eerder presenteerde Klamer, die in oktober 2019 bekendmaakte te gaan scheiden van zangeres Pearl Jozefzoon, Langs de Lijn En Omstreken en Dit is de Dag op Radio 1.