De BBC heeft de zaak rond de klacht van presentatrice Sarah Montague geschikt. Ze had een klacht ingediend, omdat ze stelselmatig minder betaald heeft gekregen dan haar mannelijke collega's. De Britse publieke omroep betaalt een schadevergoeding van 400.000 Britse pond (ongeveer 450.000 euro) en bood de presentatrice excuses aan. Montague heeft dit aanbod geaccepteerd, meldt ze zondag op Twitter.

"Na een lange en stressvolle periode van onderhandelingen accepteerde ik een schadevergoeding van 400.000 pond en excuses van de BBC voor de jarenlange periode waarin de zender mij heeft onderbetaald", aldus Montague. "Toen ik de ongelijkheid in mijn vergoeding ontdekte, kreeg ik te horen dat het rechtzetten hiervan miljoenen zou kosten. Ik heb ervoor gekozen om niet achter deze bedragen aan te gaan, maar wilde wel de erkenning dat de BBC mij heeft onderbetaald."

Montague voelde zich naar eigen zeggen gedwongen om publiekelijk op de zaak in te gaan. Volgens de 53-jarige presentatrice van het BBC Radio 4-programma World at One en het televisieprogramma HARDtalk was de berichtgeving over haar klacht onjuist.

Eerder in januari won Samira Ahmed een rechtszaak tegen de BBC over ongelijke salarissen. De televisiepresentatrice liet aan de rechter weten dat ze zes keer zo weinig verdiende als haar mannelijke collega Jeremy Vine.