LuckyTV, dat sinds 2005 bijna dagelijks te zien is als afsluiter van De Wereld Draait Door (DWDD), zal de komende tijd maximaal twee keer per week worden uitgezonden. Maker Sander van de Pavert laat weten bezig te zijn met nieuwe projecten en heeft hierdoor minder tijd voor de korte rubriek, waarin actuele gebeurtenissen op de hak worden genomen.

"Die extra tijd heb ik hard nodig om te werken aan nieuwe projecten en ideeën, die ik vanaf dit najaar hoop te laten zien", zegt Van de Pavert in een reactie op de website van het dagelijkse programma.

Hiertoe behoort onder meer een nieuwe theatershow. "Maar ook een aantal verse ideeën, die ik eens op mijn gemakje wil uitwerken. Daarvoor zal ik LuckyTV af en toe even moeten overslaan."

In de recentste seizoenen van De Wereld Draait Door kwam het al eens voor dat LuckyTV soms een dag niet werd uitgezonden. Van de Pavert betreurt dat, omdat hij er "het liefst elke werkdag met een Lucky was".

"Maar er zit een hoop tijd in zo’n kort filmpje. Het kost enorm veel energie. Als je dat dagelijks wilt doen, moet je ook een hoop laten liggen. Soms moet er ook even tijd vrijgemaakt worden voor nieuwe ideeën."

Rubriek één of twee keer te zien

Tot de zomerpauze van De Wereld Draait Door aanbreekt zal LuckyTV wekelijks één of twee keer te zien zijn. Het verschilt op welke dagen dat zal zijn, dat wordt met de redactie van het programma overlegd. "Ik mik nu een beetje op de donderdag. Af en toe komt daar dan een woensdag of vrijdag bij."

LuckyTV wordt sinds het begin van DWDD gemaakt door de Hagenaar. De bekendste filmpjes zijn die met koning Willem Alexander en koningin Máxima, waarin Van de Pavert hun stemmen verzorgt.

Máxima en Willem-Alexander in Italië in LuckyTV
Máxima en Willem-Alexander in Italië in LuckyTV