De eerste uitzending van Jinek op RTL 4 heeft vrijdagavond 1.730.000 kijkers getrokken. Daarmee was de talkshow van presentatrice Eva Jinek na het NOS Journaal van 20.00 uur (1.848.000 kijkers) het best bekeken programma van die avond.

Jinek stapte onlangs van de publieke omroep over naar RTL 4. Met ruim 1,7 miljoen kijkers vestigde ze een voor haar absoluut kijkcijferrecord. Bij de publieke omroep scoorde ze met haar talkshow ook altijd goed, maar kwam ze nooit verder dan 1,4 miljoen kijkers.

Met de eerste uitzending op RTL 4 versloeg Jinek ook The voice of Holland, dat met 1.667.000 kijkers op de derde plek in de kijkcijfertop-25 eindigde.

Jinek opende vrijdagavond met een gesprek met onder anderen Erik Akerboom, de korpschef van de Nationale Politie, over een mogelijk vuurwerkverbod in Nederland waarvoor steeds meer maatschappelijk draagvlak lijkt te ontstaan.

Verder liet Amerikacorrespondent Michiel Vos zijn licht schijnen over de Verenigde Staten, duidde NRC-journalist Guus Valk de Nederlandse politiek, ging verslaggever Jaïr Ferwerda langs bij diverse Kamerleden en premier Mark Rutte, nam sportjournaliste Hélène Hendriks de grote sportevenementen van 2020 door, blikten mediajournalist Angela de Jong en Carlo Boszhard vooruit op het nieuwe televisiejaar en reageerde Martijn Koning op de kritiek die hij kreeg op zijn oudejaarsconference.

Het programma werd uitgezonden zonder reclameonderbrekingen en met een nieuw decor, waarin de kleur roze overheerste.

Komende maandag begint de NPO met de nieuwe talkshow Op1. Daarvoor zijn vijf presentatieduo's aangetrokken die iedere werkdag een uitzending verzorgen. Jinek gaat de concurrentie niet uit de weg, zo liet ze lachend weten: "Het is goed dat de kijker iets te kiezen heeft, zolang ik maar win."