Jeroen Pauw heeft vrijdagavond afscheid genomen van zijn talkshow Pauw, die sinds 2014 werd uitgezonden. De laatste aflevering trok 1.347.000 kijkers en eindigde daarmee op plek drie in het lijstje van best bekeken tv-programma's van de avond. The Voice of Holland staat op een met 1.749.000 kijkers, gevolgd door het NOS Journaal van 20.00 uur.

Cabaretier Martijn Koning nam het programma in de laatste minuten over: "Je houdt niet van toeters en bellen, maar we konden dit moment niet zomaar voorbij laten gaan. Alle gasten hebben een favoriet fragment uit jouw talkshowcarrière geselecteerd."

Onder anderen Britt Dekker en Johan Derksen brachten fragmenten in, evenals Youp van 't Hek. De cabaretier bedankte Pauw via een videoboodschap vooral voor zijn band met Dekker, die aan tafel van de talkshow is ontstaan.

Pauw benadrukte na het zien van een aantal fragmenten nogmaals waarom hij zijn talkshow vaarwel zegt: "De tafel meenemen naar mensen die, vanuit de toestand waarin ze verkeren, niet zelf naar de studio kunnen komen. Mensen die deel uitmaken van onze samenleving, maar waar we niet altijd genoeg van horen", aldus de presentator.

De 59-jarige presentator sloot af met de woorden: "Dames en heren, dit was 'm, de allerlaatste Pauw. Dit is het moment dat de redactie kijkt of ik wellicht een half nat oog krijg. Ik wil u heel erg bedanken voor het kijken, want zonder u waren we niets. Maar ook de redactie ontzettend bedankt."

Cabaretier Martijn Koning neemt laatste minuten van Pauw over
139
Cabaretier Martijn Koning neemt laatste minuten van Pauw over

Best bekeken uitzending was die na winst Eurovisie Songfestival

De meest bekeken uitzending van Pauw was die op 19 mei 2019. Het betrof een extra uitzending naar aanleiding van de overwinning van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv van een dag eerder. Bijna 2,3 miljoen mensen keken naar deze uitzending.

Het programma volgde op 1 september 2014 Pauw & Witteman op in het tijdslot tussen 23.00 uur en middernacht op NPO1. Op maandag 9 december 2019 maakte Pauw bekend dat het televisieprogramma eind dit jaar zou stoppen.