De finale van het twintigste seizoen van Expeditie Robinson 2019 is gewonnen door Hugo Kennis. De kok en presentator hield dj en presentatrice Eva Cleven en popzangeres Shary-An Nivillac achter zich.

De livefinale van het survivalprogramma vond zondag plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht en werd bijgewoond door tweeduizend fans.

De finale eindigde met een shoot-out tussen Cleven en Kennis, die vanwege het slechte weer pas de dag na de oorspronkelijke finale kon plaatsvinden. Dit was een primeur in de twintig edities van het programma.

Hugo Kennis vlak nadat bekend is geworden dat hij de winnaar is. (Foto: BrunoPress)

RTL toont finaledeelnemers per ongeluk

Nicolette Kluijver en voormalig deelnemer Kaj Gorgels presenteerden het twintigste seizoen van Expeditie Robinson. Gorgels nam dit seizoen de presentatie over van Dennis Weening.

Op 8 december vertoonde RTL door een fout al voorafgaand aan de voorlaatste uitzending van Expeditie Robinson welke deelnemers de finale van het programma hadden bereikt. Ondanks stevige kritiek op sociale media werd de betreffende aflevering door 1,6 miljoen mensen bekeken.

Eerdere afvallers van Expeditie Robinson waren dit jaar onder anderen radio-dj Frank van der Lende, presentator Rob Geus, zangeres en ex-Dolly Dot Anita Heilker, YouTuber Kalvijn en zanger Thomas Berge.

In Expeditie Robinson proberen bekende Nederlanders te overleven op een onbewoond eiland. Iedere week valt er iemand af, na verschillende spellen en een stemmingsronde. In 2018 won agrariër Jan Bronninkreef de finale van het programma.

Onbekende Belgen en Nederlanders tegen elkaar

Op 23 januari zendt Videoland een nieuwe reeks Expeditie Robinson uit. In deze editie nemen onbekende Nederlanders en Belgen het tegen elkaar op.

Expeditie Robinson NL vs Be wordt door Geraldine Kemper en Bartel van Riet gepresenteerd.

Spellenmaker Robinson: 'Lijkt soms of we het voor Omroep Max maken'
310
Spellenmaker Robinson: 'Lijkt soms of we het voor Omroep Max maken'