Piet Paulusma gaat als weerman aan de slag bij de publieke omroep. Paulusma, die onlangs te horen kreeg dat zijn contract bij SBS niet wordt verlengd, gaat het weerbericht presenteren bij Omroep MAX, meldt de NPO maandag.

Paulusma is vanaf volgend jaar te zien bij Omroep MAX. Hij gaat in het programma Tijd voor MAX het weer presenteren. Op dagen dat dit programma niet wordt uitgezonden, krijgt Paulusma op de vooravond alsnog tijd voor het weerbericht.

Ook zal Piets Weer elke werkdag rond 12.30 uur op de radio te horen zijn bij MAX op NPO Radio 5: van maandag tot en met donderdag in Haandrikman! en op vrijdagen in TinekeShow.

"Ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk bij MAX", vertelt de 62-jarige Paulusma. "Mijn hart ligt bij het brengen van het weer, dat ik dit landelijk op radio én tv kan blijven doen, bij een omroep waar ik mij nu al thuis voel, is geweldig!"

MAX-directeur Jan Slagter is verheugd met de komst van de nieuwe weerman. "Piet is een fenomeen, iedereen kent hem en houdt van hem. Hij is helemaal op zijn plaats hier bij Omroep MAX."

Onderhandelingen Paulusma en MAX duurden maanden

De onderhandelingen tussen Paulusma en Omroep MAX duurden maanden. Jan Slagter, de baas van de omroep, zei in april nog dat de salariseisen van Paulusma en het geld dat de omroep ter beschikking heeft te ver uit elkaar lagen. Paulusma zelf ontkende onlangs aan tafel bij Jeroen Pauw nog dat de overstap rond was.

Paulusma presenteerde 23 jaar lang Piets Weerbericht bij SBS. Eerder dit jaar kreeg hij te horen dat zijn dienstverband bij de zender ten einde loopt. Op 30 december presenteert hij het weerbericht voor het laatst op de commerciële zender.

In de auto met Piet Paulusma: 'Moet pensioen nog bij elkaar harken'
826
In de auto met Piet Paulusma: 'Moet pensioen nog bij elkaar harken'