Pauw, de talkshow die Jeroen Pauw sinds 2014 maakt, komt in 2020 ten einde. De presentator maakt op sociale media bekend dat hij volgend jaar andere dingen gaat doen. De talkshow zal nog twee weken te zien zijn, laat hij maandag weten.

"Zonder tafel of met tafel maar dan niet in een studio... andere gesprekken en reportages met iets meer lengte en diepte dan het 'gesprek van de dag' en de 'waan van de week'", deelt de 59-jarige Pauw.

"Daar heb ik heel veel zin in, maar ik verheug me ook op de laatste twee weken Pauw, een programma dat ik met zoveel liefde en plezier maak samen met een heerlijke ambitieuze redactie, in een vrolijke sfeer, mede dankzij al die goede gasten die elke dag weer de moeite nemen om aan te schuiven."

De presentator dankt in het bericht zijn kijkers. "Dit alles zou niet bestaan als er niet naar gekeken werd. Dus dank allen die keken en kijken en hopelijk blijven jullie dat nog even doen."

Jeroen Pauw is sinds 2014 te zien met Pauw. Sinds 2016 presenteerde Pauw zes maanden per jaar zijn programma en presenteerde Eva Jinek de overige zes maanden haar programma Jinek op dezelfde zender. Het gat dat nu ontstaat zal worden opgevuld door de nieuwe talkshow Op 1, dat onder anderen door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand wordt gepresenteerd.

Pauw zelf is medebedenker van het concept en zal het programma medeproduceren. Ook zal hij later in het jaar het programma presenteren in duovorm. De NPO liet maandag weten dat dit mogelijk een combinatie zal zijn met Nadia Moussaid. Ook zal Pauw andere programma's voor de NPO gaan maken.

De talkshow krijgt een nieuwe invulling

Jinek stapte eerder dit jaar over van de publieke omroep naar RTL. Eerder werd al bekend dat er een opvolger wordt gezocht voor het gat dat de presentatrice achterlaat in de programmering, maar nu zal de talkshow dus het gehele jaar door nieuwe gezichten worden gepresenteerd.

Eerder werd bekendgemaakt dat de talkshow in het nieuwe jaar om 22.30 uur in plaats van 23.00 uur begint.

Pauw maakte in 2001 de overstap van RTL naar de publieke omroep. Eind 2002 was hij te zien in NOVA en vanaf september 2006 was hij samen met Paul Witteman te zien in de dagelijkse talkshow Pauw & Witteman. In 2014 presenteerde hij de eerste aflevering van Pauw.

Jeroen Pauw stopt met talkshow: veelbesproken momenten
234
Jeroen Pauw stopt met talkshow: veelbesproken momenten