Bas Menting en Mart Meijer vervangen deze week de avondshows die Daniël Lippens tot vorige week presenteerde op Radio 538. De dj werd dit weekend geschorst nadat hij vrijdag een auto-ongeluk veroorzaakte terwijl hij al rijdend een livestream opnam.

De 23-jarige Menting zal de komende tijd te horen zijn op woensdag en donderdag. De dj wordt zelf weer vervangen door Desmond Baidjoe, die voortaan in de vroege ochtenduren op maandag en in het weekend zijn opwachting maakt. Meijer vervangt de show van Lippens op maandag en dinsdag.

Lippens filmde vrijdag met een dashcam hoe hij van Hilversum naar Amsterdam reed. De beelden werden direct uitgezonden op sociale media, waardoor kijkers konden zien hoe Lippens een aantal gevaarlijke situaties veroorzaakte en uiteindelijk een fietser raakte met zijn auto.

Een woordvoerder van Radio 538 bevestigde aan RTL Boulevard dat Lippens voorlopig geschorst is. "538 neemt dit heel serieus. Zowel de rijstijl van Daniël Lippens als het livestreamen tijdens het rijden keuren we sterk af."