Op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vrijdagavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Film: Underworld: Awakening

20.30-22.30 uur op Spike

Selene (Kate Beckinsale) is een vampierstrijdster en ontwaakt uit een twaalfjarige slaap. Ze komt erachter dat de mensen de oorlog hebben verklaard aan de vampiers.

Deze films en series staan vanaf november op Netflix.

Dramaserie: Centraal

21.30-22.20 uur op NPO3

Na een verschrikkelijke dag, waarin hij zijn baan als docent kwijtraakt en wordt aangereden, ontwaakt Jos Taks in het ziekenhuis zonder rechterbeen. Hij wil weten waar zijn been is, maar wordt niet serieus genomen.

Bekijk ook de tien beste series die nu op Videoland staan.

Film: Goodfellas

22.05-1.05 uur op Veronica

Henry (Ray Liotta) wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Henry valt hierbij onder de hoede van Jimmy (Robert De Niro), een oude rot in het vak.

Goodfellas is geregisseerd door Martin Scorsese. Bekijk hier zijn dertien beste films ooit.

Special: Toren C Sint Special

22.55-23.30 uur op NPO3

Ook Toren C krijgt Sinterklaas op bezoek. De echte dit jaar, want Wim wil hem niet meer spelen. Goed dat Karin nog gelooft en Els rondgaat met haar zelfgebakken banketstaaf. Op kantoor hebben ze lootjes getrokken, maar de surprises en gedichten zijn geen succes.

Dramaserie: Below the Surface

23.40-00.25 uur op Canvas

Op een grijze ochtend in oktober gijzelen drie zwaarbewapende mannen vijftien mensen in een Deens metrostel. De antiterreureenheid wordt ingeschakeld, maar omdat de overheid weigert om te onderhandelen, loopt alles uit de hand

Bekijk ook de tien beste series die nu op Netflix staan.