Coen Swijnenberg kan niet aanwezig zijn bij het vijftienjarig jubileum van De Coen en Sander Show, dat wordt gevierd in het Klokgebouw in Eindhoven. De dj, die het radioprogramma presenteert met Sander Lantinga, zegt dat zijn "lijf aan de noodrem heeft getrokken".

"Het gaat met mij momenteel niet zo lekker. De batterij is leeg en mijn lijf heeft flink aan de noodrem getrokken", luidt Swijnenbergs verklaring op Twitter. "Al wil ik nog zo graag, het gaat simpelweg even niet."

De dj van Radio 538 beseft dat zijn herstel tijd gaat kosten, hoe moeilijk hij het ook vindt om geen radio te kunnen maken. Dit betekent tevens dat hij het jubileumfeest van zijn eigen radioprogramma moet overslaan. "Helaas lukt het me niet om dit feestje mee te vieren, maar neem van mij aan dat het ook zonder mijn aanwezigheid een onvergetelijke avond wordt."

De dj sluit af met de mededeling dat hij hoopt snel weer terug te keren op de radio. "Ik kijk ernaar uit jullie weer lastig te kunnen vallen op Radio 538 naast vriendje Sander."

Lantinga kondigde eerder deze maand aan dat Swijnenberg tijdelijk zou stoppen met zijn werkzaamheden. "Coen heeft even wat rust nodig", vertelde Lantinga toen in de radio-uitzending.