Disney+ gaat The Simpsons ook in de originele 4:3-beeldverhouding aanbieden. De streamingdienst reageert daarmee op klachten van abonnees. Een aantal klanten vindt dat sommige visuele grappen worden verpest doordat de afleveringen in de moderne 16:9-beeldverhouding uitgezonden worden, meldt de Los Angeles Times vrijdag.

Om tot de tegenwoordig gebruikelijke 16:9-beeldverhouding te komen, heeft Disney+ de boven- en onderrand van het zichtbare 4:3-beeld van The Simpsons weggesneden. Fans van de serie viel het op dat hierdoor beeldgrappen niet goed zichtbaar waren en dienden een klacht in.

In een verklaring zegt Disney toe klanten de mogelijkheid te bieden om de eerste negentien seizoenen van The Simpsons in de oorspronkelijke 4:3-beeldverhouding te bekijken. Die eerste seizoenen van de animatieserie zijn geproduceerd in die inmiddels verouderde beeldverhouding.

De fans van de serie van zender FOX moeten tot begin 2020 wachten tot de extra optie beschikbaar is via de streamingdienst. Het is niet bekend of dit ook geldt voor de Nederlandse abonnees.

Het is niet de eerste keer dat fans van The Simpsons klachten hebben over de beeldverhouding van de serie. In 2014 deed de Amerikaanse kabelzender FXX met een soortgelijke aanpassing stof opwaaien.

The Simpsons verwelkomen 'nieuwe overheerser' Disney
47
The Simpsons verwelkomen 'nieuwe overheerser' Disney