Twee mannen hebben vrijdag rond 15.45 uur een cameraploeg van EenVandaag bedreigd met een wapen en beroofd van een professionele televisiecamera op de Albert Camuslaan in Amsterdam-Zuidoost.

"Het gaat goed met ze, maar ze zijn natuurlijk erg geschrokken en heel erg boos", zegt hoofd communicatie van de AVROTROS, Eric Dekker. "Ze hadden de hele dag gedraaid en waren net klaar met filmen in de Bijlmer. Toen kwam er een scooter op ze af en werden ze door een man met een pistool bedreigd. Ze konden niet zien of het wapen echt of nep was."

De daders gingen er vervolgens vandoor op de scooter. De verslaggever en cameraman bleven ongedeerd. Wel zijn ze al het gefilmde materiaal kwijt, evenals de camera, die vele duizenden euro's kost.

Of EenVandaag extra veiligheidsmaatregelen neemt, kan Dekker niet zeggen. "Daar gaan we het maandag verder over hebben. Maar het is natuurlijk wel verschrikkelijk dat de vrije nieuwsgaring op deze manier zo abrupt wordt afgebroken. Het is in ieder geval zeker niet zo dat we niet meer in de Bijlmer gaan filmen."

Er is vooralsnog niemand aangehouden.