Paula Sleyp, vooral bekend als oma Paula uit Sesamstraat, is op 88-jarige leeftijd overleden. Een dag na het vijftigjarig bestaan van het educatieve kinderprogramma komt VRT NWS met het bericht van het overlijden van de Vlaamse actrice.

De actrice kampte al langer met gezondheidsproblemen. De doodsoorzaak of precieze datum van overlijden is niet bekendgemaakt.

Sleyp speelde vanaf 1982 de rol van Paula in de Nederlandstalige versie van de kinderserie. Ook speelde ze de rol van Franse barones, die scènes deelde met Meneer Aart (Aart Staartjes). In 2010 stopte ze wegens gezondheidsproblemen met acteren.

"We hebben zoveel mooie herinneringen aan Paula", laat een woordvoerder van de NTR, die de Nederlandse versie van Sesamstraat produceert, weten aan NU.nl "Een heel warme vrouw met een groot gevoel voor humor. Zij kon de hele vloer laten bulderen van het lachen. Maar laten we niet vergeten dat ze ook een buitengewoon goed actrice was."

Bekijk een fragment van Paula in Sesamstraat
260
Bekijk een fragment van Paula in Sesamstraat

Actrice speelde vooral in Vlaamse series

In de jaren zestig speelde Sleyp roddeltante Liza in de Vlaamse serie Kapitein Zeppos. De geboren Mechelse speelde in de jaren negentig Tante Jos in de Vlaamse serie Wittekerke. Sleyp speelde daarnaast gastrollen in onder andere de series Thuis en Witse.

De actrice was getrouwd met Bob Dillen, die acteur, regisseur en technisch directeur van het Koninklijk Jeugdtheater Antwerpen was. Hij overleed in 2001.