Ewout Genemans is recentelijk slachtoffer geweest van een gewelddadige overval. De programmamaker en presentator laat donderdag aan RTL Boulevard weten dat hij is beroofd en hieraan "wat schrammen en blauwe plekken" heeft overgehouden.

"In het belang van het onderzoek kan ik niet zeggen hoe dat is gebeurd", vertelt Genemans. "Natuurlijk heb ik veel vertrouwen in het politieonderzoek. Maar het is natuurlijk een heftige gebeurtenis. Gelukkig heb ik er fysiek alleen wat schrammen en blauwe plekken aan overgehouden."

Het incident vond plaats bij zijn woning in Amsterdam-Zuid. De presentator parkeerde zijn auto toen twee mannen zijn autodeur opentrokken en hem belaagden en sloegen. Vervolgens hebben ze de telefoon van Genemans meegenomen. Een aantal mensen dat hoogte kreeg van het voorval, belde de politie.

Presentator maakte programma over berovingen

De beroving vond plaats kort na de eerste uitzending van Genemans' programma Bureau Burgwallen, waarin de presentator een bende ontmaskerde die willekeurige slachtoffers op straat beroofden.

"Het is wel heel toevallig dat ik nu een programma op tv presenteer waarin we aandacht besteden aan dit soort berovingen", zegt Genemans.

"Anders dan in het programma lijkt dit op een doelgerichte actie. Het was niet zo dat ik daar toevallig liep. Ze lijken bedacht te hebben om mij op deze manier te beroven."

Volgens de politie gaat het hier echter om toeval: "De verdachten uit het programma zijn andere types. Wij denken niet aan een connectie. Maar hij zal misschien aandacht hebben gekregen van iemand die de beroving de moeite waard vond. We gaan er wel van uit dat dit gericht was op Ewout."