De Lama's hebben in het verleden meermaals en zonder succes geprobeerd nieuwe leden toe te voegen. Volgens Tijl Beckand komt dat doordat het collectief te hecht is, zegt hij in Nieuwe Revu.

"Daar kom je moeilijk tussen. En dat niet alleen: het is ook geen selectie van twintig man, zoals bij een voetbalteam. Het is echt een klein clubje", aldus Beckand.

Het komische gezelschap, bestaande uit Beckand, Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Jeroen van Koningsbrugge, werd in 2004 opgericht voor het gelijknamige televisieprogramma van BNN. In de jaren daarna probeerden meerdere mensen, onder wie Ad-Just Bouwman en Jandino Asporaat, zich bij de groep te voegen. Zonder succes dus.

"Al betekende dat overigens niet dat je dan kansloos bent, hè", benadrukt Beckand. "Rob Kemps zat bij Lama Gezocht bijvoorbeeld bij de laatste drie. En die speelt met de Snollebollekes nu gewoon in volle stadions. Dus ik wil alleen maar zeggen: zelfs als je ook maar één keer met ons hebt meegedaan, zoals Jandino, kun je echt nog wel succesvol worden. Die trekt ook een volle Kuip."

Volgens Beckand volstaat het niet om slechts grappig te zijn als onderdeel van het succesvolle viertal. "Je moet vooral snel grappig zijn. En schaamteloos en zorgeloos. Er is namelijk nogal een verschil tussen een cabaretprogramma bedenken, repeteren én jouw grappen goed uitvoeren en om 19.50 uur nog een espresso naar binnen tikken, het podium op lopen en gelijk reageren op wat er wordt gezegd."

De Lama's geven binnenkort weer drie reünieoptredens in de Ziggo Dome.