Wilfred Genee en Hélène Hendriks beginnen zondag aan de tweede reeks van hun talkshow Café Hendriks & Genee bij Veronica. In vergelijking met de afleveringen van afgelopen zomer doen ze het nu met minder gasten, minder rubrieken en meer rust. Ook van de uitsmijter van Willibrord Frequin is afscheid genomen, vertelt het duo in een donderdag verschenen interview met het AD.

De eerste serie kreeg afgelopen zomer nogal wat kritiek en behaalde niet al te hoge kijkcijfers. Genee zegt daar niet van geschrokken te zijn: "We hebben zeker ook mooie interviews gehad, maar het was juni, elke week 30 graden en er was ook nog eens het WK voetbal voor vrouwen. In zo'n komkommerperiode was het lastig de kijker te bereiken en konden we niet laten zien wat we waard waren."

Nu ze een herkansing krijgen in een tijd dat er wel volop nieuws is, vindt Genee dat er wel gescoord moet worden: "Als we nu niet slagen, moeten we dat echt onszelf verwijten."

De kritiek is door de makers ter harte genomen. De drukke en gejaagde sfeer van eerder wordt voorkomen door minder gasten uit te nodigen en enkele rubrieken zoals de jukebox en de kijkersvragen op te doeken. Ook hebben de sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn en Willibrord Frequin geen rol meer in de nieuwe reeks.

Genee daarover: "Tegelijk moet je je realiseren dat we wel in een café zitten, hè. We maken geen Pauw, geen Jinek. Dit is het uurtje op de zondagavond. Even uitbuiken van het weekend, terugkijken en vooruit." Hendriks: "In een cafésetting, volkser. Je kunt nog net even het laatste nieuws bespreken. Niet te ingewikkeld, lekker luchtig."

Hendriks klopte aan bij Jeroen Pauw, onder meer voor tips met betrekking tot interviewtechnieken: "Die heeft een bedrijfje dat daarin gespecialiseerd is. Dan keken we interviews terug en namen we ze door."

In de eerste uitzending zijn zondagavond Klaas Dijkhoff, Britt Dekker en Paul de Leeuw te gast.