Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vrijdagavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Documentaire: Z Doc: Frank Sinatra - The Voice of America

20.30-21.30 op RTL Z

Met zijn unieke stemgeluid, blauwe ogen en ongekende charme werd Frank Sinatra een tijdloze icoon. Maar wie was Sinatra eigenlijk achter de schermen, en hoe werd hij zo beroemd?

Bekijk ook deze Netflix-documentaires

Documentaire: Chez Benali

17.50-18.30 op NPO2

Abdelkader Benali en Saida Nadi-Benali vroegen zich af waar arganolie vandaan komt. Het schrijverskoppel trok daarom naar Marokko en bracht een bezoek aan Agadir, de enige plek ter wereld waar de arganboom groeit. Daar ontdekken de twee dat de boom bedreigd wordt.

Kookprogramma: The Hairy Bikers' Asian Adventure

21.00-22.15 op 24Kitchen

Topkoks Dave Myers en Simon King zijn in Azië om zich in de veelzijdige keuken te verdiepen en nieuwe recepten te leren.

Dit is ook in oktober op tv te zien

Film: The Boondock Saints II: All Saints Day

20.30-22.30 op Spike

Connor (Sean Patrick Flanery) en Murphy MacManus (Norman Reedus) houden zich schuil in een Iers dorpje. Vermomd als schaapsherders proberen ze niet op te vallen. Als er een priester in Boston wordt vermoord, keren de twee toch terug naar de Verenigde Staten om wraak te nemen.

Deze films en series zijn vanaf oktober nieuw op Netflix

Thriller: Dead Calm

22.40-0.30 op SBS9

John Ingram (Sam Neill) en zijn jongere vrouw Rae (Nicole Kidman) gaan met hun jacht op reis om in alle rust de dood van hun zoontje te verwerken. In het midden van de oceaan komt er plots een jonge man in een roeibootje op hen af varen. Hij beweert de enige overlevende te zijn van een acuut geval van voedselvergiftiging op een ander schip.

Bekijk ook deze psychologische thrillers op Netflix

Trailer Dead Calm
128
Trailer Dead Calm