Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor donderdagavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Onderzoeksprogramma: Keuringsdienst van Waarde

20.25 - 20.55 uur op NPO3

Sinds kort kun je bij de slager kippenvlees kopen dat vrij is van antibiotica. De Keuringsdienst ontdekt echter een aantal dingen die niet helemaal lijken te kloppen.

Animatiefilm: Robin Hood

20.30 - 22.10 uur op SBS9

Robin Hood is een buitenbeentje dat een bende start in Sherwood Forest. Hij wil het onrecht van de plaatselijke sheriff bestrijden: die heft bij de bevolking grote bedragen aan belasting.

Bekijk hier ook de meest ondergewaardeerde Disney-films

Informatief programma: De Toekomst is Fantastisch

20.55 - 21.45 uur op NPO3

Marijn Frank en Tim den Besten spreken met wetenschappers en denkers die op dit moment de besten zijn binnen hun vakgebied. Ze hebben het over voortplanting, geheugen, kunstmatige intelligentie, moraal en de dood.

Dit staat er in oktober nieuw op Netflix

Wetenschapsprogramma: De Vergelijkers

21.45 - 22.20 uur op NPO3

Daan Nieber en Sofie van den Enk onderzoeken de milieu-impact van onze alledaagse keuzes. Wat kunnen we beter wel en niet doen om de wereld beter te maken? Nieber en Van den Enk ken je van De Keuringsdienst van Waarde.

Dit is er verder in oktober op tv te zien

Kookprogramma: The Nation's Best Takeaways

22.20 - 23.30 uur op NPO3

Chef-kok Tom Kerridge reist rond op zoek naar de beste afhaalchinees van het Verenigd Koninkrijk. Cherry Healey ontdekt intussen hoe Billy Butlin het Chinese eten bij de massa introduceerde.