De nieuwe reeks van het RTL-programma Verslaafd en Beau van Erven Dorens' nieuwe programma De Sleutel komen twee weken eerder dan gepland op televisie vanwege de tegenvallende kijkcijfers van Het Spijt Me.

"We zijn dit najaar met heel veel nieuwe programma's gestart", zegt contentdirecteur Peter van der Vorst tegen RTL Boulevard.

"Sommige titels scoren beter dan andere. We hebben op dinsdag de mogelijkheid om eerder te beginnen met Verslaafd en De Sleutel, dus daar doen we de kijkers graag een plezier mee."

De laatste twee afleveringen van Het Spijt Me zijn nog wel te zien bij Videoland. Het programma begon op 4 september bij RTL 4 en werd gepresenteerd door Caroline Tensen, die in 1993 ook al de eerste reeks van het programma aan elkaar praatte.

Een maand geleden besloot RTL de oude begintune, gezongen door Anita Meyer, weer terug te halen. Kijkers hadden kritiek geleverd op de nieuwe, hiphopachtige versie van het nummer.

'Met een dak boven je hoofd kun je een nieuw leven beginnen'

In de eerste aflevering van Verslaafd is Van der Vorst zelf nog als presentator te zien. De overige afleveringen zijn door Ewout Genemans gepresenteerd.

In De Sleutel staat Van Erven Dorens wederom een aantal daklozen bij. Waar hij dat eerder deed met geld, heeft hij nu de sleutel van een huis.

"Als je dakloos bent, heb je nooit rust", zegt de presentator in een reactie. "Met een dak boven je hoofd kun je een nieuw leven beginnen. Het klinkt simpel, maar dat is het niet."