Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Sjors Fröhlich stopt als hoofdredacteur van BNR en wordt burgemeester

Sjors Fröhlich stopt als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio en gaat als burgemeester van de nieuwe Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden aan de slag, maakt BNR woensdag bekend.
Door NU.nl

Hij is voorgedragen als de eerste kroonbenoemde burgemeester van Vijfheerenlanden, een fusie van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik. De ministerraad moet de benoeming goedkeuren, maar dat is een formaliteit.

Fröhlich begon in januari 2013 bij BNR en werkte de afgelopen jaren aan innovatie en digitalisering van het radiostation. Fröhlich, die volgend jaar volgens plan sowieso zou stoppen als hoofdredacteur, legt zijn functie direct neer om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

Adjunct-hoofdredacteur Mireille van Ark zal zijn taken overnemen. Van Ark werkte het laatste jaar bij de radiozender als chef Specials en On demand. Daarvoor was ze actief als eindredacteur. Eenzelfde functie vervulde ze eerder bij de NCRV. Van Ark is de eerste vrouw die de rol van hoofdredacteur van een landelijke nieuwsorganisatie gaat vervullen.

Fröhlich: "Ik wil de directie en vooral de medewerkers van BNR enorm bedanken voor de bijzondere samenwerking. De cultuur van deze organisatie is uniek. Dat gele hart zal ik altijd blijven houden. Ik wens Mireille enorm veel succes als hoofdredacteur en ben ervan overtuigd dat zij BNR op een geweldige manier zal ontwikkelen."


Lees meer over:

MediaBNR NieuwsradioEntertainment

Aanbevolen artikelen